18:15

Västerås IK Herrar

Referat: IK Oden - Västerås IK Herrar

En strålande septemberkväll med rekordvärme gav utmärkta förutsättningar inför mötet mellan tabellfemman IK Oden och tvåan Västerås IK som går för uppflyttning till division 3.
De kom med fyra raka segrar och vi fick ju vår segersvit bruten senast mot Bosnisk SK (förlust 3-5).
Men vi fick en drömstart på matchen med ledning efter tre minuter då Casper slog ett perfekt inlägg från höger som Karwan nickade in i vänstra hörnet, 1-0!
VIK kvitterade väldigt turligt på ett inlägg som Oscar råkade nicka in i eget mål, vilket innebar 1-1 efter bara 11 minuter!
Därefter hade VIK några bra chanser, bl a ett friläge för Dalibor som Robin reflexräddade!
Sedan tog vi över matchen mer och mer och tog rättvist ledningen med 2-1 i slutet av halvleken. Det var kontring på en VIK-hörna som gav friläge för Casper som tryckte upp bollen i stolpkrysset, den studsade ut till Daniel som direktsköt och hade lite tur när skottet ändrade riktning på en VIK-försvarare och ställde målvakten!
Sedan var det ytterst nära att Brandon hade gett oss en tvåmålsledning mot sin gamla klubb när han kom fri på Hampus instick men skottet gick tyvärr för nära målvakten som räddade med en benparad.
Ledning 2-1 i paus efter en mycket bra första halvlek!

1:a halvlek
3' 1-0 Oden genom Karwan (assist Casper), nickmål
11' 1-1 VIK, självmål
17' David lägger en frispark förbi muren men målvakten är bra placerad och räddar
22' Uppspel av VIK som skarvas fram till Dalibor som kommer helt fri med Robin som gör en otrolig räddning och spelaren som ska lägga in returen står offside så det blir avblåst
25' Frisparksinlägg VIK som nickas tätt över av deras mittback Gabriel Medina
26' Daniel nickskarvar bollen till Karwan som sätter ett friläge till Brandon som dock kommer ur balans i skottögonblicket så att det blir ett löst avslut som målvakten inte har några svårigheter med
27' Varning VIK, nr 10 Dalibor Ivkovic för protest mot domslut
30' Varning Oden, Hampus för protest mot domslut
30' Varning VIK, nr 2 David Carlsson som sparkar bort bollen efter avblåsning
31' Felpassning av Simon leder till omställning för VIK och friläge som spelaren lägger precis utanför högra stolpen
39' Hörna av Hampus ser ut att gå in i bortre hörnet men Gabriel Medina är där och nickar bort bollen på mållinjen
41' VIK tar sig fram till ett friläge när vi är lite passiva men Robin går ut och fördröjer så att Simon hinner ifatt och bryter till hörna
42' VIK hörna och bra avslut som räddas på mållinjen av Oscar
42' 2-1 Oden genom Daniel (assist Casper)
44' VIK lägger en snål hemåtpassning till målvakten som får lite panik när Daniel pressar och slår bollen rakt på honom men får returen i famnen vilket var ganska turligt
45' Instick av Hampus till Brandon som är fri med målvakten men denne gör en fotparad så att vi bara får ett inkast

-----------
I andra halvlek växlade VIK som väntat upp och sköljde över oss i anfallsvåg efter anfallsvåg.
Framförallt skapade de lägen på högerkanten där Johan blev lämnad ensam med två alltsom oftast.
Men kvitteringen kom faktiskt från vänster när deras utmärkte högerytter kom fri med Robin och kyligt chippade bollen förbi honom till 2-2.
Nu hade VIK segervittring och de firade verkligen när de gjorde 2-3 med knappa 20 minuter kvar av matchen.
Vi försökte med 3-5-2 men vi skapade inte några farliga lägen, VIK:s centrala försvar var mycket bra helt enkelt.
Istället kunde nr 7 Morat Bakir ta sig igenom med en överstegsfint och sätta 2-4 på tilläggstid.
Detta blev också slutresultatet.

2:a halvlek
47' VIK tar sig fram på högerkanten och slår ett markinlägg som Oscar i sista momangen lyckas bryta till hörna!
52' Nytt anfall av VIK på högerkanten, inlägg mot bortre där spelaren möter bollen men skjuter över från nära håll!
55' Ytterligare ett anfall på högerkanten och en cutback och direktskott som Robin räddar
61' 2-2 VIK genom nr 27 Sebastian Castellanos Liw
68' Gult kort på VIK. nr 20 för ruff
71' 2-3 VIK genom nr 20
89' Bra VIK-chans som Oscar gör en uppoffrande brytning på
90+1' 2-4 VIK genom nr 7 Morat Bakir

Vi står upp bra men de två topplagen känns i en egen klass.
Framförallt har de den bredd i truppen som vi i dagsläget saknar.
Men vår ytterback Johan Olsson utmärkte sig över det normala och belönades med styrelsens fruktkorg!