IK Oden

Referat: Irsta IF - IK Oden

Det var en hel del återbud mot Irsta p g a sjukdomar och annan frånvaro. Men vi hade ändå en stark startelva, dessutom inlånade Rasmus Wallenius och Osama från U-laget samt Gabriel Granö från P08. Även nyförvärvet Daniel Neibel-Sprulli som gjorde debut i seriespelet efter att precis ha blivit spelklar.
Irsta öppnade bra på Hamres konstgräs som de valt att spela på då de bedömde att det skulle ge fördel mot oss.
De fick straffspark redan i 7:e minuten efter en fin djupledsboll och friläge varpå David fällde spelaren i straffområdet.
Det tog två minuter innan straffsparken kunde läggas eftersom det saknades markering för straffpunkten och domaren stegade om två gånger.
Robin väntade ut straffskytten som lade skottet mitt i mål och räddade med en fotparad! Returen gick till Irsta som hade öppet mål men Oscar styrde ut skottet till hörna!
Efter det kom vi in i matchen och började ta över spelet.
Efter 24 minuter tog vi ledningen i matchen. Lucas kom på överlapp med Johan på högerkanten och slog ett stenhårt markinlägg mot främre stolpen där Alex kunde trycka in bollen i mål!
Tyvärr tvingades Rasmus till ett byte p g a skada, vi flyttade ut Sebastian till vänsterback och in med Senai centralt i mitten.
Hampus var ytterst nära att utöka ledningen när han la en frispark i stolpens insida, den studsade bakom målvakten och ut längs mållinjen!
Det var stundtals svårt att hålla bollen på planen i den hårda blåsten, lite halvchanser för båda lagen innan domaren blåste för pausvila.

1:a halvlek
6' Karwan slår ett instick till Lucas som kommer fri och försöker placera bollen förbi målvakten som slänger sig och gör en fantastisk enhandsräddning!
7' Straffspark för Irsta när David fäller en motståndare
9' Robin räddar straffsparken och Oscar styr ut skottet på returen till hörna!
18' Bra inlägg av Irsta från höger mot bortre stolpen där spelaren störtar fram och styr bollen utanför
22' Kontring Oden, Hampus spelar till Brandon som lägger ett instick till Alex men målvakten går ut bra och vinner motlägget
24' 0-1 Oden genom Alexander Videhult (assist Lucas Schweitz)
29' Gult kort på nr 7 i Irsta för stämpling
30' Frispark av Hampus tar i insidan av stolpen, Johan tar returen och slår ett inlägg som går fram till Lucas som skjuter rakt på målvakten från 2 meter (!), David tar andrareturen och skjuter utanför stolpen men han blev ändå avvinkad för offside
32' Frisparksinlägg av Irsta nickas bort, de vinner andrabollen och skjuter över från bra läge
33' Karwan vinner bollen högt på vår planhalva, sätter en passning till Brandon som skjuter ett långskott från 30 meter, bollen droppar farligt över målvakten men också över ribban
37' Bra inlägg av Irsta mot mål, bollen studsar farligt men Oscar slänger sig och bryter till hörna mitt framför motståndaren!
40' Utmärkt press av Sebbe som gör att Irsta passar fel till Karwan som skjuter men målvakten räddar

-----
Irsta börjar bra även i andra halvlek men vårt försvar spelar oerhört bra och tillåter inte några målchanser. Riktigt stabilt, det var länge sedan det var så synkat i backlinjen och bra understöd av mittfältet.
Istället gör vi det viktiga andra målet: Karwan slår något som ser ut som en rensning men Lucas vinner duellen mot mittbacken då han tar med sig bollen med ryggen (!) driver några meter med bollen och skjuter ett stenhårt skott som sitter precis innanför vänstra stolpen! Det måste varit över 100 km/h, målvakten var helt chanslös!
Vi kontrollerar resten av matchen, även om Irsta vill ha straff vid två tillfällen då först Daniel och sedan Osama skaver lite på deras spelare som faller, men domaren gör bra bedömningar vid båda tillfällena och friar.
I slutminuten gör vi även 0-3 då Brandon slår en perfekt passning till Lucas som skjuter nästan lika hårt igen när han sätter 0-3!

2:a halvlek
55' Stenhård frispark av Hampus, en riktig knuckle-ball som målvakten boxar till hörna med stort besvär
64' 0-2 Oden genom Lucas Schweitz (assist Karwan Saeed Foad)
66' Hörna av Irsta nickas mot mål där ytterligare en spelare nickar över från någon meter
81' Bra inkast av Johan som studsar i Irstas straffområde och Lucas gör en bicycleta som går precis utanför högra stolpen!
84' Brandon spelar fram Lucas som skjuter men Irstas målvakt gör en bra räddning
85' Johan väggspelar med Lucas och kommer till skottläge men ny bra räddning av Irstas duktige målvakt till hörna
90' 0-3 Oden genom Lucas Schweitz (assit Brandon Chunokun)

Tycker att hela laget gör en klockren insats idag. Vi sätter våra målchanser och försvarsspelet är oerhört starkt. Att Robin bara behövde göra två räddningar, varav straffsparken var den ena säger det mesta.
Segern innebar dessutom att vi passerade Gideonsberg som vi möter i nästa omgång och vi är nu sexa i tabellen. Avståndet till Irsta växte dessutom till 10 poäng och vi är 17 poäng före Munktorp som är på nedflyttningsplats. Riktigt bra för enda uppflyttade laget från femman!
Det är faktiskt väldigt svårt att ta ut matchens lirare. Försvaret, dirigerat av Oscar och David var förstås enastående. Robins straffräddning vänder matchen. Men det som avgör är ändå Lucas offensiva kvalitet, han gör två mål och en assist idag och utnämns därmed!