10 augusti 2024
15:00

IK Oden

Referat: Syrianska IF Kerburan - IK Oden

Så är då höstsäsongen i fyran igång. Returmöte mot Syrianska som spräckte vår förlustnolla på Brandthovda IP i år då de vann med 2-1 i sista våromgången.
Dessutom ett nykomponerat mittbackspar genom Simon och nyförvärvet Leo Ryve. Vi hade ju fyra startspelare borta p g a bröllop och annat.
Syrianska öppnade matchen mycket bra via hög press och snabbt passningsspel. Det var farliga inlägg från båda kanterna men försvaret stod emot bra. Farligaste chansen kom på en frispark som touchade muren och gick ut till hörna.
Mitt i motståndarpressen kom ett ledningsmål för oss lite slumpmässigt. Det var Hampus som rensade från vårt straffområde, en hög boll som gick förbi mittlinjen i den kraftiga medvinden och Alexander Videhult vann löpduellen mot mittbacken, spurtade in i motståndarnas straffområde där han rundade målvakten och enkelt placerade in 0-1!
Tyvärr varade den ledningen inte länge, eftersom Syrianska kvitterade nästan direkt efter avsparken. Det var en djupledsboll som vi stod och sov på, vilket gav friläge till nr 10 Anton Fors som distinkt dunkade in 1-1 högt i högra hörnet.
Ställningskrig sista kvarten gav 1-1 också i paus.

1:a halvlek
4' Bra inlägg av Syrianska från höger mot bortre stolpen där spelaren nickar tätt över ribban
6' Oden tar sig fram efter högerkanten där vårt andra nyförvärv Lucas Schweitz slog ett bra inlägg mot bortre stolpen där deras lagkapten lyckas hinna först och nicka ut till hörna, annars mål där.
9' Frispark av nr 11 i Syrianska som touchar muren och går ut till hörna
16' Syrianska anfaller på vänsterkanten och slår ett inlägg till nr 11 som skjuter över i ypperligt bra läge
18' Nytt anfall av Syrianska, denna gång på högerkanten och ett markinlägg till spelare som skjuter varpå Robin kastar sig och enhandsräddar till hörna!
21' Gult kort på Senai för fällning bakifrån
25' Läcker chipp av Syrianskas spelare över vår backlinje till anfallaren som skjuter utanför med bara Robin kvar att passera
28' 0-1 Oden genom Alexander (assist Hampus)
29' 1-1 Syrianska genom Anton Fors
34' Alexander slår ett instick till Senai som kommer fri med målvakten som räddar med en fotparad
39' Gult kort på nr 5 i Syrianska som sätter handen i ansiktet på Alexander
40' Kontring av Syrianska när vi tappar bollen på hörna, spelaren ser att Robin är långt ute och skjuter från mittlinjen, trots motvinden så seglar bollen precis över ribban och landar på överdelen av nättaket!
42' Varning på Sebastian för spelförstörelse. Därmed är han avstängd nästa match p g a 3 ackumulerade varningar
43' Gult kort på Pelle för olämpligt språk
45' Kontring för Syrianska och markinlägg från vänster mot bortre där Sebastian precis hinner före motståndaren och styr ut bollen till hörna
------------------
I andra halvlek fick vi en drömöppning med 1-2 efter bara 2 minuter. Vi kontrade efter en motståndarhörna och Hampus frispelar Alexander som är klinisk i avslutet!
Minuten efter var det ytterst nära 1-3 då Alex kom fri på nytt och vi hade faktiskt 3 mot 1 läge, denna gång valde han att passa men bollen blev lite för hård så den rann förbi Lucas som kom störtande vid bortre stolpen.
Syrianska återtog kommandot och Robin höll oss kvar i matchen med några fina räddningar. Men det var hela tiden farligt på deras djupledsbollar, speciellt i den luriga medvinden som varierade kraftigt. Just p g a detta lyckades de kvittera med dryga kvarten kvar. En djupledsboll som Sebastian försökte nicka bort men den blåste förbi honom och nr 11 Julius Dag kom fri med Robin och placerade enkelt in 2-2.
Det såg ändå ut som om vi skulle få med oss en poäng men domaren hade lagt till väldigt mycket tid av någon märklig anledning. Djupt in på tilläggstiden slog Syrianska en djupledsboll från egen straffområdeslinje som touchade på en av våra spelare så att mittbackarna blev ställda, istället gick bollen till Julius Dag som kom störtande på högerkanten och han slog ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där en helt omarkerad Anton Fors kunde nicka in 3-2.
Väldigt snöpligt för detta var det sista som hände i matchen.
Bara att bryta ihop och komma igen då vi har en mycket viktig match redan på onsdag mot Munktorp.

2:a halvlek
47' 1-2 Oden genom Alexander (assist Hampus)
48' Kontring Oden när Alexander kommer fri till höger och spelar en sidledspassning mot Lucas som kommer störtande men tyvärr rinner bollen förbi honom
49' Bra bollvinst av Pelle som spelar till Hampus som passar vidare till Elvin som drar till med vänstern, en skruvad insida som smiter precis utanför vänstra stolpen!
52' Inlägg av Syrianska mot bortre stolpen som Robin lyckas rädda till hörna
56' Kontring av Syrianska som leder till friläge för nr 11 men Robin läser skottet och räddar till hörna!
58' Nr 10 bryter in från vänster och skjuter från straffområdeslinjen, Robin räddar på nytt till hörna
67' Inlägg av Syrianska från höger och skott som Robin räddar till ny hörna
74' 2-2 Syrianska genom nr 11 Julius Dag
76' Gult kort på nr 10 i Syrianska för protest
90+3' 3-2 Syrianska genom nr 10 Anton Fors, nickmål

Ändå en bra insats av vårt nykomponerade lag mot ett starkt och samspelt Syrianska. Lite surt att tappa poängen så sent förstås, tycker att vi var värda oavgjort iallafall.
Till matchens lirare utnämner jag Alexander Videhult som var 100%-ig i avsluten idag och sånär hade fått fram passningen till ett sannolikt matchavgörande mål!