IK Oden

Referat: Munktorps BK - IK Oden

10:e omgången och näst sista innan sommaruppehållet spelades på Tallåsens trånga plan i Munktorp.
Vi hade en del folk borta p g a semester eller skador men mönstrade ändå i stort sett en ordinarie startelva.
Efter att Munktorp sånär hade tagit ledningen efter bara 2 minuter fick vi en drömstart med 0-1 efter 9 minuter.
Det var utmärkt förarbete av Alexander på vänsterkanten som jobbade ifatt en långboll, passade till Hampus som skickade vidare till Hadi som sköt ett stenhårt, lågt skott i högra hörnet!
Nästan direkt efter avspark fick Senai ett friläge efter en kontring men sköt rakt på målvakten.
Men strax därefter kom 0-2 på en ny kontring iscensatt av Hampus som hittade Senai på djupet och han slog ett perfekt inlägg till Karwan som styrde in bollen i mål med huvudet!
I det läget kändes det som att det skulle kunna rinna iväg till en storseger. Men vi började missa klara lägen och Munktorp åt sig in matchen bit för bit. Var vassa på kontringar och hade en boll i nät men det blev korrekt bortdömt för offside.
Vi gick till halvtidsvila med 0-2 men var inte riktigt nöjda med spelet.

1:a halvlek
2' Munktorp inlägg från vänster som går till en spelare som skjuter på halvvolley utanför straffområdet, bra träff men bollen smiter utanför vänster stolpe.
9' 0-1 Oden genom Hadi (assist Hampus)
10' Kontring Oden där Hampus spelar fram Senai som bryter in från höger men skottet går rakt på målvakten
11' 0-2 Oden genom Karwan (assist Senai), nickmål
20' Frisparksinlägg av Munktorp som spelaren får ta emot i straffområdet, vända och skjuta utanför från nära håll
22' Hampus spelar fram Casper till ett friläge från vänster men målvakten gör en fin räddning med en fotparad
23' Bra hörna av Hampus från vänster med inåtskruv som målvakten räddar på mållinjen till ny hörna
25' Bollvinst av Munktorp på vår planhalva, spelaren tar sig ner till kortlinjen och lägger en cutback till medspelare som skjuter tätt utanför från mycket bra läge
30' Hadi vinner boll utanför Munktorps straffområde, snurrar bort två motståndare och skjuter en tåpaj som går precis utanför vänstra stolpen
35' Inkast av Munktorp som vi halvrensar till en spelare som skjuter på halvvolley tätt utanför
38' Karwan nickar fram bollen till Senai som kommer fri nästan från mitten men skjuter utanför främre stolpen
40' Munktorp kontrar till ett friläge och Robin gör en magnifik räddning med en fotparad!
44' Munktorp kontrar på vår hörna och tar sig fram till 2 mot 1-läge, spelaren med boll har skottläge men väljer att passa i sidled till en lagkamrat som lägger bollen i mål men det blev bortdömt för offside.

Munktorp öppnade andra halvlek mycket starkt och vann varenda närkamp, andraboll och tredjeboll. Robin gjorde en bra räddning på en lurig tåpaj men nu började det osa hett.
Och plötsligt dömde domaren straffspark för Munktorp efter en duell mellan Martin och en motståndare där båda drog i varandra, men det såg ut som om motståndaren ville ha Martins tröja så det är svårt att smälta det domslutet.
Hursomhelst så satt straffen stenhårt i vänster hörn, Robin gick åt rätt håll men straffen var för bra.
1-2 och nu hade Munktorp vittring. Vi spelade inte bra men skapade ändå några lägen utan att få in bollen i mål.
Munktorp var ytterst nära att kvittera med kvarten kvar då Robin gjorde en dubbelräddning på ett friläge!
De hade ett ypperligt läge med 5 minuter kvar men Oscar räddade oss med en perfekt block.
I slutminuterna jobbade Alexander ifatt en boll som var på väg ut över kortlinjen, slog ett bra inlägg med högern till William, född 2008 som kyligt bredsidade in 1-3 med högern! Vi noterar att båda spelarna är vänsterfotade dessutom!

Vinster kan tas på många sätt. I dag bjöd vi inte på någon champagne-fotboll men vi har ändå kvalitén i försvarsspelet och gör tre nödvändiga mål mot en svårspelad motståndare på en trång och ojämn plan.
Till matchens lirare utnämner jag Hadi som vann oerhört många närkamper på det centrala mittfältet och gjorde det viktiga första målet i matchen!
Nu tar vi en välförtjänt vila över midsommar och gör en bra träningsvecka innan vårsäsongens avslutande match hemma mot Syrianska Kerburan den 29 juni!

2:a halvlek
50' Instick av Munktorp till spelare som skjuter en snabb tåpaj men Robin gör en fin reflexräddning!
52' Inkast av Munktorp som resulterar i ett inlägg och skott utanför
55' 1-2 Munktorp på straffspark
60' Bra bollvinst av Senai som passar till Hadi som skjuter hårt men bollen smiter ovanför ribban
62' Frispark av Hampus från ca 18 meter, bollen dyker fint över muren men målvakten enhandsräddar till hörna
65' Kontring av Munktorp ger ett friläge men spelaren tar emot bollen med handen så det blir avblåst, annars sannolikt mål där
73' Kontring av Oden där William spelar fram Alex som rycker ifrån motståndarna, rundar målvakten och lägger bollen mot mål men lite för löst för en försvarare hinner ifatt och räddar till hörna på mållinjen!
75' Munktorp tar sig fram till ett friläge men Robin räddar och tar även returen!
85' Nytt friläge för Munktorp men Oscar slänger sig och blockerar skottet som är på väg in!
88' 1-3 Oden genom William (assist Alexander)

Slutligen så tackade vi av Emil efter matchen, eftersom han flyttar tillbaka till Finland för studier. Vi kommer att sakna honom oerhört mycket och önskar lycka till i framtiden!