19:00

Irsta IF

Referat: IK Oden - Irsta IF

Viktig match för båda lagen, en s k sexpoängsmatch.
Vi hade fyra ordinarie tillbaka jämfört med matchen i lördags. Dock chocköppnade Irsta genom att ta ledningen efter 4 minuter. De utnyttjade ett slarvigt bolltapp på vår planhalva, ställde om blixtsnabbt och nr 4 satte 0-1 på volley efter inlägg från höger.
Vi svarade med en frejdig offensiv och var nära att kvittera direkt då målvakten räddade ett friläge för David Arnland.
Men kvittering kom efter 19 minuter då Hampus tog revansch på sig själv genom att sätta 1-1 i nättaket. Fint förarbete av Alex som slog passningen från högerkanten.
Irsta var farliga på kontringar och fasta situationer och Robin räddade två frilägen efter att först Martin och sedan David ramlade omkull i löpdueller.
Men vi tog ledningen i slutet av första halvlek då Alex gjorde ett rikigit klassmål då han uppfattade att målvakten var långt ute efter en utboxning och sköt en volleylobb från 25 meter och bollen droppade in i nätet trots att målisen hade fingrarna på den.
2-1 i paus.
Andra halvlek hade få klara målchanser då vi försvarade vår ledning genom utmärktförsvarsspel. Bästa läget hade Irsta i slutet av matchen på en frispark som Robin räddade till hörna.
Men vi tog tre blytunga poäng och klättrade till fjärde plats i en haltande tabell.
Skönt att studsa tillbaka direkt efter den tunga förlusten mot GIF i lördags.
Till matchens lirare utnämner jag Alexander Videhult som äntligen fick utdelning på sina chanser och som vanligt även tog ett starkt defensivt jobb.

4' 0-1 Irsta genom nr 4
19' 1-1 Oden genom Hampus (assist Alexander)
36' 2-1 Oden genom Alexander
74' Gult kort på Pelle för tröjdragning