15:00

IK Oden Utv

Referat: Forsby FF - IK Oden Utv

Utvecklingslaget hade en sista träningsmatch innan div 7-serien startar om den 22/8.
Motståndare Forsby som spelar i div 7 Västra Västmanland (vi spelar i den Norra serien).
Vi hade tre avbytare inklusive tränare Kevin och nyförvärvet Viktor Dayan som gjorde sin första match.
Dessutom inlånade Gabriel Granö och Johnny Majeed från P08 som redan hade spelat en match idag i sin serie!
Vi öppnade bra första 10 minuterna med fint passningsspel men missade de avgörande passningarna.
Istället tog Forsby ledningen på sin första målchans i matchen. Ett instick till deras forward som sprang ifrån både Kevin och Rasmus och placerade in 1-0 i högra hörnet utan chans för Jocke.
Efter det hade vi två hörnor som var nära att gå direkt i mål. Först från höger av Osama där en back nickade bort bollen på mållinjen och sedan från vänster av Hampus som slog bollen direkt i ribban och ut!
Kvitteringen kom på ett riktigt klassanfall. Kevin slog en 40 meters djupledscross som Alan tog ner i steget på högerkanten och sedan slog ett perfekt inlägg som Daniel Neibel-Sprulli knoppade in direkt i mål!
1-1 var också ställningen i halvtid.

1:a halvlek
5' Kevin lägger en djupledsboll till Hampus som spelar till Alan som skjuter men målvakten räddar
10' Frispark av Forsby, direktskott som Jocke tappar rakt ut men Gabriel är först på returen och rensar undan!
13' 1-0 Forsby
15' Hampus vinner bollen utanför Forsbys straffområde och spelar fram Johnny som skjuter och målvakten räddar
16' Målvakten lägger då en lång utspark som går förbi vår backlinje i den starka medvinden och deras anfallare kommer fri med Jocke, lobbar men bollen seglar över målet som tur var
19' Ny kontring av Forsby och friläge till vänster i straffområdet men Jocke läser av vinklarna och räddar skottet
22' Hampus provar en yttersida, bra fart på bollen men målvakten slänger sig skickligt och räddar
23' Hörna av Osama som går över målvakten och är på väg in i mål varpå en försvarare lyckas nicka bort bollen på mållinjen ut till ny hörna
24' Hampus tar denna hörna och prickar alltså ribban!
26' Bra anfall av Oden, längsta passningsspelet hittills som avslutas med Johnny passar till Osama som skjuter men målvakten räddar igen
31' Hampus sticker på högerkanten och får bollen, lägger en cutback till Oscar som kommer löpande centralt och skjuter direkt, bollen studsar dock upp lite så han lyckas inte hålla ner skottet som är hårt men smiter en halvmeter ovanför ribban
34' 1-1 Oden genom Daniel N-S (assist Alan) , nickmål
----
Vi hade provat 3-5-2 i första halvlek vilket fungerade sisådär, spelarna var inte riktigt vana vid det men främsta anledningen till att spelet hackade var för dålig rörelse och att vi inte gick in 100% i närkamperna.
Men vi ändrade tillbaka till normala 4-3-3 vilket fungerade bättre. Vi skapade massor av chanser, stärkta av medvinden men lyckades inte få in bollen i kassen. Inte förrän i mitten av andra halvlek då Hampus slog en perfekt hörna som brorsan Rasmus stötte in med låret vid bortre stolpen, 1-2!
Dock så kunde Forsby kvittera helt mot spelets logik när de sköt en inåtskruvad hörna från vänster direkt i mål. Men här stod Jocke lite för långt fram i målet och missbedömde bollbanan.
Bara några minuter senare återtog vi ledningen när Osama lade ett överlapp till Hampus som gick ner till kortlinjen och passade snett inåt bakåt till Daniel Ferdusi som enkelt placerade in 2-3.
Sedan avgjorde Hampus själv matchen när han tog emot en distinkt passning från Linus och bombade in 2-4 från 35 meter!
Vi var inte nöjda utan gjorde 2-5 på en kort hörnvariant där Kevin lade ett inlägg mot bortre som Osama nickade in i mål!
Däremot var vi slarviga när vi släppte in ytterligare ett hörnmål i slutsekunderna. En kort hörna av Forsby där vi inte pressade bollmottagaren som enkelt kunde slå ett inlägg till en omarkerad lagkamrat som styrde in 3-5 med huvudet.
Det blev också slutresultatet i en svängig match där vi stundtals spelade bra men bjuder på billiga mål vilket kommer att straffa oss i serien så det måste vi jobba bort.

Till matchens lirare utser jag Gabriel Granö som kom in redan efter 10 minuter när Viktor fick kramp (!) och gjorde en klockren insats som mittback! Spelade enkelt när det behövdes och var resolut i brytningar och passningsspel. Och då hade han redan spelat en halvlek med P08-laget tidigare på dagen!

2:a halvlek
45'20" Daniel N-S passar Hampus som sätter ett instick till Johnny som lägger ett inlägg som håller på att gå direkt i mål men målvakten lyckas få händerna på den och styra bort den
53' Inkast av Rasmus till Suhayb som nickar bakåt till Hampus som lägger vidare till Daniel N-S som får på ett hårt skott som dock går tätt över ribban
55' Daniel F spelar fram Suhayb som skjuter från lite dålig vinkel och målvakten kan rädda
57' Crossboll av Kevin till Hampus som skjuter på halvvolley, ett bra försök som går strax utanför vänstra krysset
59' Hörna av Hampus som Daniel N-S nickar mot mål, målvakten räddar och Rasmus tar returen som sitter i burgaveln till inspark
61' Oscar vinner bollen på Forsbys planhalva och passar till Hampus som skjuter men över målet
67' 1-2 Oden genom Rasmus (assist Hampus) på hörna
72' Hörna av Kevin från höger och återigen möter Rasmus vid bortre stolpen men denna gång går skottet över målet
76' 2-2 Forsby på hörna som går direkt i mål
79' 2-3 Oden genom Daniel F (assist Hampus)
83' 2-4 Oden genom Hampus (assist Linus)
85' Kevin spelar fram Suhayb som har bra skottläge men väljer ett inlägg mot bortre som Osama skjuter på volley mot mål men en back slänger sig och räddar på mållinjen!
88' 2-5 Oden genom Osama (assist Kevin)
90' 3-5 Forsby nickmål