12 juni 2024
20:00

IK Franke

Referat: IK Oden - IK Franke

En fantastisk insats i DM-finalen mot Franke som just nu är trea i sin div 2-serie.
Vi står upp oerhört bra och har flera chanser att ta ledningen i första halvlek då Simon (två gånger), Hampus och Karwan hade de bästa chanserna för IK Oden.
Det var faktiskt Franke som tvingades slå långt för att ta sig ur vår intensiva press och Robin räddade oss flera gånger på deras frilägen.
Tyvärr fick vi en allvarlig skada på Hampus som efter kollision med målvakten fick bryta matchen och åka ambulans till akuten med befarad hjärnskakning.
Franke gjorde 0-1 i slutet av första halvlek på en snabb attack på vänsterkanten där nr 77 pangade bollen stolpe in utan chans för Robin.

I andra halvlek bytte Franke in flera startspelare och vi fick svårare att skapa lägen.
Men 0-1 stod sig länge och det var först i 82:a minuten som Franke kunde avgöra matchen då bollen oturligt tog på en tuva och studsade över Martins fot när han skulle rensa. Vilket gav friläge för nr 7 som chippade bollen över Robin och in i mål.
Sedan gjorde Franke 0-3 i slutminuterna när vi inte fick undan en retur.

Vi i ledarstaben är oerhört stolta över spelarnas insats idag. Det var ingen som vek ner sig och även om Franke till slut tog en rättvis seger så kunde vi med lite flyt gjort några mål och haft ett bättre läge efter första halvlek.

Hela laget utnämns till matchens lirare efter denna femstjärniga insats!

35' 0-1 Franke genom nr 77 Geraud Hassane Djotodia
40' Varning på nr 27 Marcus Johansson, Frankes målvakt som manglar Hampus utanför straffområdet, dock hade assisterande vinkat för offside strax innan så det kvalificerades inte som rött.

40' Byte Oden, ut Hampus Wallenius - in Felipe Nagaoka

56' Byte Franke, ut Elias Jirlind - in Carl Siljander
63' Gult kort på Emil Vaivio, IK Oden
70' Byte Franke, ut Elias Lütje - in Casper Olofsson
70' Byte Franke, ut Joseph Cicek - in Bender Abduselam Beyan
78' Byte Oden, ut David Arland - in Senai Fitsum Andemariam
78' Byte Oden, ut Sebastian Silfver - in Isak Bäck
83' 0-2 Franke genom nr 7 Bender Abduselam Beyan
85' Gult kort på Isak Bäck för hårt spel
90' 0-3 Franke genom nr 9 Mohamud Abdulkadir Abshir
90+1' Byte Oden, ut David Curtolo - in Oscar Granö
90+1' Byte Oden, ut Felipe Nagaoka - in Erik Mäkk