5 oktober 2024
15:00

Arboga Södra IF

Referat: IK Oden - Arboga Södra IF

Sista matchen i div 4 för den här säsongen och vi ville verkligen avsluta snyggt med tanke på den tunga hösten med en poäng de senaste sex matcherna.
Även denna match hade vi lånat in tre spelare från P08: Gabriel Granö, Erik Mäkk och Dilan Saeed-Foad. Samt Rasmus Wallenius från div 7-laget.
Vi fick en drömstart med ledningsmål efter bara en minut! Johan fick bollen på högerkanten och slog ett fint inlägg till Oscar Granö som nickade i stolpen, varpå Hampus var snabb på returen och tryckte in 1-0 på halvvolley!
Vi fortsatte trumma på och satte 2-0 i 4:e minuten. Hampus la ett perfekt frisparksinlägg till Karwan som spänstigt knoppade in bollen utan chans för Arbogas målvakt!
Inte nog med det, 3-0 kom i minut 8: Pelle slog ett instick mellan ytterback och innerback varpå blixtsnabbe Casper hann upp bollen och stänkte in den i nättaket från dålig vinkel.
Sen blev vi lite bekväma och det var också så att Arboga hämtade sig efter chockstarten och började spela riktigt bra fotboll.
De hade en snabb kille på sin högerkant, nr 25 Magomedkarim Bagatyrov som spurtade förbi vår backlinje och vinklade in 3-1 förbi Robin som försökte täcka vinkeln men killen var skicklig i avslutet.
Under resten av halvleken bytte lagen chanser, Arboga var nära ytterligare en reducering men vi hade också lägen till att utöka, dock saknades skärpan i den avgörande passningen eller avslutet.
Men ledning 3-1 i paus var rättvist.
1:a halvlek
1' 1-0 Oden genom Hampus (assist Oscar G)
3' Oscar O vinner bollen och sprintar fram, skjuter ett hårt skott som smiter tätt över ribban
4' 2-0 Oden genom Karwan (assist Hampus) nickmål på frisparksinlägg
8' 3-0 Oden genom Casper (assist Pelle)
10' Arboga inlägg, mottagning och passning ut till högerkanten där spelaren skjuter från dålig vinkel men Robin plockar enkelt
13' Arboga inlägg, mottagning och skott, bra räddning av Robin
18' 3-1 Arboga genom nr 25 Magomedkarim Bagatyrov
19' Inspel av Johan till Hampus som kan skjuta men väljer att passa Karwan som skjuter precis utanför vänstra stolpen i mycket bra läge
23' Hörna av Casper som Pelle nickar fram till Karwan som gör mål, men det blir korrekt bortdömt för offside
28' Gult kort på nr 11i Arboga för kapning
29' Frispark av Hampus över muren men rakt på målvakten som fångar enkelt
30' Instick av Arboga till nr 25 som avslutar från dålig vinkel, hårt skott förbi Robin men även förbi bortre stolpen
34' Hörna av Casper som Oscar O klackar i utsidan av stolpen till inspark!
36' Hörna av Arboga mot främre stolpen där Sebbe nickar i egen burgavel
37' Ny hörna av Arboga som Sebbe nickar bort, nytt inlägg och skott utanför
38' Överlapp mellan Hampus och Casper sedan passar Hampus till Karwan som skjuter ett stenhårt skott och en utmärkt räddning av målvakten till hörna
------
Vi gav unge Erik Mäkk chansen i andra halvlek, liksom Rasmus som ersatte Batte strax innan paus.
Båda gjorde utmärkta insatser. Vi satte även in Felipe som var tillbaka efter skada sedan mitten av augusti, samt 08:orna Gabbe och Dilan. Alla tog för sig bra, kul med de unga spelarna som är Odens framtid!
Men de var de rutinerade spelarna som utmärkte sig. Efter bara fem minuter avgjorde vi troligen matchen när Karwan sköt in Hampus hörna på volley vid bortre stolpen!
10 minuter senare bjöd Karwan tillbaka när han hittade Hampus vid bortre som i princip kunde promenera in med bollen imål till 5-1!
Och vi gjorde 6-1 på en lustig situation: Arboga passade hem till målvakten som tog upp bollen med händerna. När han stod och protesterade mot domslutet tog Karwan bollen och passade till Hampus som först inte förstod vad han skulle göra men Karwan skrek "skjut, skjut, skjut" och då lade Hampus in bollen i mål. Helt korrekt trots stora protester från Arboga.
Detta blev också slutresultatet efter en bra tillbakastuds från våra killar.

2:a halvlek
50' 4-1 Oden genom Karwan (assist Hampus) hörnmål
55' Sebbe vinner andrabollen och skjuter ett bra skott som dock går över målet
59' 5-1 Oden genom Hampus (assist Karwan)
64' Långt inkast av Johan till Karwan som vänder runt och skjuter, returen rensas bort framför våra framrusande spelare
68' Hörna av Arboga nickas bort men nr 25 skjuter på returen, Robin är skymd men lyckas styra ut bollen till ny hörna
71' 6-1 Oden genom Hampus (assist Karwan) indirekt frispark, pet och skott i mål
79' Hörna av Hampus till Karwan som nickar utanför
81' Bra inlägg av Arboga och nick som Robin räddar
86' Inspel av Arboga och skott, ny räddning av Robin
88' Gult kort på Karwan, Dilan och nr 2 i Arboga för inbördes bråk

Styrelsen utsåg Casper till matchens lirare för Oden vilket belönades med en fruktkorg! Det var verkligen en stark insats av Casper som wingback i första och vänsterback i andra.
Totalt sett var det kul att laget fick avsluta säsongen med en vinst, vilket förde oss upp på 6:e plats, dvs övre halvan av tabellen!
Målsättningen från styrelsen och laget uppnåddes vilket var starkt med tanke på hela 9 Västerås-lag i div 4 som konkurrerar om samma spelare. Vi släppte ju bl a 5 spelare till Västerås FC.
Nu gäller det att bygga vidare och etablera oss som ett div 4-lag.
Det blev även känslosamt efter matchen när Kevin meddelade att han avgår som huvudtränare för att prioritera annat i livet. Vi tackar Kevin för fyra fantastiska säsonger i Oden där han med sin positiva inställning har sett till att ta oss från ett mediokert div 5-lag till ett mittenlag i div 4! Du kommer att vara saknad.