25 september 2024
19:00

IK Oden

Referat: IFK Västerås FK Herr - IK Oden

Det var fel läge för oss att möta serieledarna IFK i den uppskjutna matchen från omgång 15.
Dels så hade vi ännu högre skadeläge än senast, fyra spelare borta från matchen mot Västerås FC.
Och dels så kunde IFK säkra seriesegern ikväll, vilket gjorde dem extra motiverade såklart.

I och med den stora frånvaron så hade vi kallat in Dante från U-laget samt Erik, Elias och Gabriel från P08. Och alla fick dessutom speltid.

Vi inledde annars matchen riktigt bra med två målchanser under de första minuterna.
Men IFK tog ändå en tidig ledning efter bara 4 minuter då vi misslyckades med vår offsidefälla.
Vi hade kvitteringschans då Karwan nickade Hampus hörna tätt över målet.
Sedan punkterade IFK matchen med två snabba mål och därefter var det bara ett lag på planen i första halvlek.
De visade varför de leder serien men vi gjorde det å andra sidan lätt för dem genom att agera statister.
Ställningen var hela 6-0 i paus efter en riktig uppvisning av IFK.

2' Senai skott som touchar en back till hörna
3' Hampus lägger en mycket bra hörna mot bortre där Karwan nickar över helt omarkerad
4' IFK 1-0 missad offsidefälla
6' IFK hörna och stolpskott
13' Hampus hörna. Karwan nick över
15' 2-0 IFK inlägg och volley i mål
17' 3-0 IFK omställning skott i hörnet
19' IFK volley Robin räddning
21' IFK kontring Robin räddar
22' IFK friläge Robin räddar
23' 4-0 Robin räddar första skottet men retur i mål
34' IFK cutback Robin räddar
37' Hampus frispark Karwan styr bollen mot mål, räddning
38' 5-0 IFK inspel bredsida i bortre hörnet
45' 6-0 IFK, spelaren vinner motlägg skott i mål

I andra halvlek spelade vi för klubbmärket och stod upp mycket bättre.
Delvis med bekostnad på offensiven som närmast uteblev.
IFK gjorde ändå ytterligare två mål och tog därmed hem seriesegern och vi önskar dem lycka till i trean 2025!
För oss gäller det att avsluta säsongen snyggt och vinna de två kvarvarande matcherna.

46' IFK skott touch till hörna
48' IFK frispark "Brolin" varianten, Robin räddar till hörna
56' 7-0 IFK som utnyttjar en felpassning och gör mål på friläget
58' Senai gult kort för hårt spel
61' Karwan tåpaj räddning av målvakten
67' IFK hörna bra nick, Robin räddar
69' IFK friläge, Robin räddar
74' Senai friläge efter att ha gått förbi tre motståndare men skottet går utanför
77' IFK cutback , skott utanför
81' IFK skott Robin räddar. Oscar slår bort returen till hörna
84' 8-0 IFK, stenhårt skott utifrån

Ingen matchens lirare denna gång, men stort beröm till Gabriel Granö som spelade högerback sista 25 minuterna med bravur!