Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IF VP Uppsala P-14

Följ

P-14

Följ oss för uppdateringar
Följ

Försäljning av Klubbkortet

44 kommentarer
  • 6 aug Ingrid Segerberg

    Hej, Harald säljer 3. Jag swishar,
    Hälsn Ingrid

    Rapportera

    Rapportera

  • 7 aug Shani Walker Thorell

    Hej det är Ilian jag kan nog sälja fler men jag ska prata med min familj

    Rapportera

    Rapportera

  • 7 aug Camila Mahan

    Låter toppen Ilian, återkom när du vet hur många häften du vill ha. 😀

    Rapportera

    Rapportera

  • 7 aug Caroline Wiström

    Man måste alltså veta på förhand hur många häften man ska sälja? Finns det då även något stopp-datum för att meddela hur många som ska köpas? Det brukar ju vara att man får ett gäng, och sedan returnerar det som inte säljs? Svårt att sälja till exempelvis kollegor och grannar när häftena inte ännu existerar utan måste förköpas

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 aug Camila Mahan

    Hej Caroline, eftersom pojkarna är så många i laget blir det svårt att hantera alltför stora mängder häften. Men kan absolut lämna tillbaka häften om de inte blir sålda. Vi vill gärna veta på ett ungefär hur många man tror man kan få sålda men minst två stycken. Eftersom det är första gången vi säljer något så vill vi ha detta som en testpilot, så vi kan lära oss till nästa gång.

    Det kommer komma ut mer information om redovisning av häftena när vi delar ut dem.

    Rapportera

    Rapportera

  • 9 aug Erik Lernskog

    Hej,
    Nils önskar 5 häften.

    Rapportera

    Rapportera

  • 12 aug Cecilia Axelsson

    En fråga och några tankar:

    Jag bidrar hellre med 400 kr direkt till lagkassan än att det slutar med att jag tvingas köpa två häften själv som jag inte kommer utnyttja och där barnen bara får 200 kr. Är det möjligt?

    Sen skulle jag personligen föredrar om de i framtiden måste sälja saker att de kanske kan sälja toalettpapper (eller något annat) som iaf för mig är större sannolikt att jag faktiskt skulle vilja köpa och framför allt använda/utnyttja. Men det kanske bara är jag som tycker så 🙈

    På en annan idrott barnet går på har föräldrarna beslutat att ge pengar direkt till lagkassan istället för stressen med att behöva sälja och med stor risk behöva köpa varorna själva. Där finns även en funktion som gör att de som inte har råd inte behöver bidra och att de med ekonomiska möjligheter har chans att stötta extra. Jag personligen tycker den lösningen är prima i denna åldern då mitt barn inte är mogen att gå runt och sälja själv utan det kommer hamna på mig som förälder.

    Rapportera

    Rapportera

  • 12 aug Benjamin Hahne

    Hej,
    Manfred kan sälja fyra häften.

    Rapportera

    Rapportera

  • 16 aug Olof Svensson

    Hej, Eje vill ha 3 st häften att sälja.

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Minna Wallin

    Jag måste också få flika in en kommentar angående detta. Jag skulle också mycket hellre ge 200kr direkt till lagkassan än att behöva sälja dessa häften. Mina barn håller på med andra sporter där vi också måste sälja såna här häften. På jobbet kryllar det redan av försäljning av både New body och rabatthäften åt höger och vänster för att denna försäljning, precis som Cecilia skrivit ovan, allt som oftast hamnar helt på oss föräldrar…
    För oss blir detta ett väldans slöseri på pengar då vi inte får dessa häften sålda. Det kommer bli så att vi sitter på 4-6 sådana häften som vi inte hinner utnyttja och därmed har lagt ut 800-1200kr på. Men där bara hälften av det vi lagt ut i pengar går till barnens lagkassa/förening…

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Camila Mahan

    Hej Cecilia Minna och alla andra föräldrar.

    Tack för era synpunkter. Vi tar till oss det och alla andra vårdnadshavares åsikter. Försäljning av olika produkter togs upp på föräldramötet senast, då det ger bra pengar i lagkassan. Vi i föräldragruppen har bestämt att alla barn säljer minst två häften den här gången. Vi har full förståelse att man har fler barn inom idrotten som säljer diverse saker men vi vill också att pojkarna i laget ska kunna göra roliga saker tillsammans och då kommer det krävas engagemang av familjerna. Vi kommer dessvärre aldrig kunna hitta en lösning som överensstämmer med alla 56 barns familjers önskemål. Vi gör vårt bästa för att det ska bli så bra och smidigt för alla. Ni får gärna framföra era åsikter kring försäljning på nästa föräldramöte.

    Vänligen
    Föräldragruppen

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Cecilia Axelsson

    Jag förstår inte så du får gärna förtydliga. Varför går det inte att de som vill säljer och de som vill betalar pengarna direkt till lagkassan? Blir det något negativ effekt av att man betalar direkt till lagkassan?

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Caroline Wiström

    Rätta mig om jag har fel, men försäljning av Klubbkortet och Newbody togs upp på föräldramötet här i våras. I samband med det hade det varit ett ypperligt tillfälle att diskutera försäljningens vara eller icke vara, så att annat beslut hade kunnat tagits där och då. Nu skedde inte det. Jag personligen hade önskat ett annat upplägg med hur man valt att göra med hur försäljningen av antalet häften skulle gå till då jag tror att det finns ett annat sätt som genererar mer försäljning, men jag har heller inte engagerat mig i organiseringen av detta och då anpassar jag mig efter det. Min kommentar innan var mer för att reda ut de frågetecken vi fick här hemma kring hur upplägget var.

    Vi får inte heller glömma att tränare och föräldragruppen gör det här ideellt och då är i alla fall vi oerhört tacksamma för allt ni gör för killarna! Det har även efterfrågats fler deltagare till föräldragruppen, ifall någon är intresserad.

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Cecilia Axelsson

    Jag motsätter mig på inga vis att barnen ska få in pengar till lagkassan och kunna göra något roligt men jag motsätter mig starkt att det blir villkorat på detta sätt med påtvingad försäljning.

    Jag kanske minns fel men jag kan inte erinra mig att det var någon öppen diskussion om försäljningar på föräldramötet i våras. Vad jag minns var det en envägskommunikation om att det kunde bli aktuellt framöver och jag förväntade mig då att det skulle komma en intresseförfrågan innan eventuell beslut om försäljning.

    För vissa familjer är detta kanske inte en så stor sak men för andra kan det vara en enorm sak utifrån tid, resurser, ork och ekonomi, framför allt om det slutar med att man tvingas köpa sakerna själva. Det är dessutom så onödigt slöseri om fler än jag kommer köpa häftena själva och barnen bara får hälften av summan.

    Har vi förbundit oss till att sälja saker, står det i klubbens stadgar/regler när man ingår medlemskap? Vad händer om man inte säljer?

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Martin Westberg

    Nu blev det så här den här gången, och som sagt gör vi i föräldragruppen också det här på fritiden och ideellt, så det kanske går att lämna det därhän för nu och istället vara med och påverka nästa gång vi ska göra något, eller på nästa föräldramöte. Tack för förståelsen.

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Benjamin Hahne

    Vi är i alla fall nöjda med upplägget och ett stort tack till alla er som engagerar er frivilligt i föreningen så våra barn kan spela fotboll.

    Rapportera

    Rapportera

  • 17 aug Cecilia Axelsson

    Alla tycker självklart olika och vissa är nöjda andra inte. Jag har på inga sätt kritiserat föräldragruppen och uppskattar det arbete som görs, jag har aldrig påstått något annat.

    Vi andra föräldrar måste dock kunna ställa frågor kring de beslut som tas och få svar.

    Jag tycker absolut inte att frågan kan lämnas därhän utan jag tycker att mina frågor är ytterst relevanta och bör svaras på:

    Har vi föräldrar på något sätt förbundit oss till att sälja dessa häften och andra saker genom att barnen är medlemmar i föreningen?

    Vad händer om man inte säljer?

    Är det möjligt att betala pengarna direkt istället?

    Rapportera

    Rapportera

  • 18 aug Camila Mahan

    Vi i föräldragruppen vill bara tillägga att ni familjer som har väldigt svårt att sälja två klubbkortshäften får gärna höra av sig till någon i föräldragruppen för att hitta en bra lösning.

    Vänligen
    Camila 0735-05 43 62
    Ida 0702-93 44 44
    Cosima ‪0761-76 66 13‬
    Daniel 0736-90 11 60‬
    Jonas ‪ 0700-09 09 07‬
    Martin ‪0739-74 07 72‬

    Rapportera

    Rapportera

  • 18 aug Louise Nyblom

    Vet inte var mitt inlägg hamnade som jag skrev 😅

    2 till Bruce

    Rapportera

    Rapportera

  • 18 aug Emilia Andersson

    2st till Albin

    Rapportera

    Rapportera

  • 18 aug Jörgen Olsén

    Folke 2

    Rapportera

    Rapportera

  • 19 aug Shani Walker Thorell

    Hej hej! Ilian vill ha 6 häften, tack.

    Rapportera

    Rapportera

  • 19 aug Lars Rodin

    Precis swishat för 2 häften för Noah Mao Rodin.

    Rapportera

    Rapportera

  • 19 aug Ellen Nilsson

    Hej! Viktor kan ta 8 häften.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Minna Wallin

    Swishade för 2 st häften för Noel Svonni

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Henrik Terlinder

    Gabriel T 3 st

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Jag blev uppringd av en från föräldragruppen igår och fick då veta att det är så dålig stämning i kommentarerna här att föräldragruppen inte tänker svara på mina frågor. Eftersom det tydligen redan är dålig stämning så tänker jag att det inte kan bli sämre av att jag delar mina åsikter.

    Innan jag börjar kan jag meddela att jag har redan häromdagen kontaktade kansliet och bad om hjälp i detta för det är uppenbarligen ingen situation som vi föräldrar kan reda ut själva. Det blev extra tydligt idag när jag och en annan mamma försökte ställa frågor och diskutera vilket följdes av en otrevlig och hotfull stämning. Även denna situation har jag informerat kansliet om och jag ber om ursäkt till alla föräldrar och barn att jag höjde rösten inför barnen men när en vuxen man som är betydligt större än mig bröstar upp sig, tar ett steg mot mig och höjer rösten mot mig, då agerar jag i självförsvar.

    Nu till mina åsikter:

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Att inte svara på mina frågor (som är relevanta och ställda utan någon som helst kritik eller elakhet), det är att ignorera och frysa ut mig som förälder och det är inget annat än ren mobbning. Förhoppningsvis inget som är gjort med flit men definitivt något att reflektera över.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    För mig är frågan extremt viktig ur ett socioekonomiskt- och jämställdhetsperspektiv. Jag tror inte att det finns någon som inte vill att pojkarna ska få ha pengar i lagkassan eller någon som inte vill hjälpa till. Däremot vågar jag påstå att det finns olika förutsättningar till att kunna bidra och hjälpa till och att man måste ta höjd för dessa vilket jag inte upplever har gjorts nu.
    Om man utgår från att alla inte har samma förutsättningar så kommer här några högst realistiska exempel:

    Ex 1. Ensamstående arbetslös förälder kämpar för att få ihop vardagen. Får matkasse genom stadsmissionen. Nu ska 400 kr swishas för rabatthäfte, 400 kr som inte finns om häftena inte blir sålda.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Ex 2. Föräldrar med fler barn där ett av barnen har en svårare funktionsnedsättning. Stor del av föräldrarnas tid och energi går åt att sköta arbete och rodda kring det barnets behov. De anstränger sig för att de andra barnen inte ska känna sig förbisedda och prioriterar att skjutsa de till sina fritidsaktiviteter. Föräldrarna tangerar hela tiden på gränsen till utbrändhet och på den redan ansträngande vardagen ska nu klubbhäften säljas.
    Ex 3. Barn med föräldrar som inte engagerar sig. Barnet tar sig själv till och från fotbollen, föräldrarna läser inte nyheterna som läggs upp på laget.

    Ex 4. Föräldrar med ansträngd ekonomi som inte har en bekantskapskrets eller jobb där klubbhäftena kan säljas. Resulterar i att föräldrarna själva köper de två häftena för 400kr. Laget får 200 kr till sin lagkassa. Föräldrarna hade hellre gett 200kr direkt till lagkassan och använt de andra 200kr till något betydligt bättre ändamål för familjen.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Ex 5. Heltidsarbetande ensamstående förälder med fler barn som roddar vardagen och alla aktiviteter och som gärna vill köpa sig fri genom att betala direkt till lagkassan för att minska kraven/stressen och hålla den berömda väggen borta.

    Laget har nästan 60 barn och lika många familjer. Det handlar ofta inte om ovilja eller brist på engagemang. Det handlar om olika förutsättningar. För vissa skulle möjligheten att swisha pengarna direkt till lagkassan spara energi och minska risken för utbrändhet. För andra handlar det om att de ekonomiska förutsättningarna inte finns och för en del familjer är det här en skiljevägg som kommer att föranledda frågan om barnets fortsatta fotbollsspelande eller inte.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    På telefon med föräldern från föräldragruppen igår så frågade jag varför det inte går att köpa sig fri. Samma fråga ställdes idag efter träningen vid utdelningen av häftena och svaret är att det är viktigt att alla föräldrar visar engagemang. Till vilken nytta kan jag fortfarande inte förstå. Det känns som ett elakt straff, att vi föräldrar som av olika anledningar vill köpa oss fria ska lära oss vara duktiga föräldrar och ställa upp för våra barn, för om vi betalar pengarna direkt och hoppar steget med att sälja så är vi inga engagerade eller tillräckligt bra föräldrar och våra barn förtjänar då inte att få spela fotboll. Mina barn ser engagemang i en mamma som skjutsar de till träningar, är med de och lagar mat till de. De ser inte engagemang i en mamma som säljer klubbkort och därför inte orkar laga mat. Det är den verklighet somliga av oss lever i. Att inte visa förståelse för det är respektlöshet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Jag motsätter mig på inga sätt att klubbkorthäftena säljs och har jag på något sätt förbundit mig till det så kommer jag sälja de (köpa de två häftena själv där barnen bara får hälften av summan där jag hellre gett hela summan till lagkassan direkt) men jag önskar då svar på det (har försökt hitta föreningens stadgar men hittar de inte). Och jag vill gärna att det för alla föräldrar tydligt framgår att man tänkt igenom de olika konsekvenserna av att skriva att alla ska sälja två häften var. Att man tydligt förklarar för oss som vill köpa oss fria varför det inte går så att vi förstår. Framför allt, så vill jag att det tydligt framgår vilka alternativ det finns för de som inte har råd eller föräldrar som inte bryr sig. Det kanske finns men utifrån informationen som har givits kan jag inte se det.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Jag kan inte förstå att det skulle vara så svårt att göra enligt följande: vi har som ambition att alla ska sälja klubbkorten och minst två var men vi förstår att alla har olika förutsättningar. Det är därför möjlig att betala 200 kr direkt till lagkassan. Har man svårt med kostnaden eller är rädd att inte få sina kort sålda så går det bra att kontakta någon av oss i föräldragruppen eller kansliet så ser vi till att hitta en lösning.
    Jag förstår att föräldragruppen har gjort och gör sitt bästa och jag är tacksam för det arbete de gör. Det måste dock gå att diskutera kring beslut som föräldragruppen tar på ett konstruktivt sätt och det ges ingen som helst möjlighet till det just nu. (låt oss inte börja om de frågor jag har kring vad pengarna ska gå till och hur lagkassan sköts och redovisas).

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Cecilia Axelsson

    Därtill tänker jag att det måste gå att backa i vissa beslut eller justera de om det skulle finnas fog för det. Jag är mest irriterad på bristen på kommunikation och förståelse över att allas situationer och förutsättningar inte är lika. Att man hänvisar till ett föräldramöte där försäljning nämndes som att det kunde bli aktuellt men ingen gavs möjlighet att säga sina åsikter som att alla föräldrar givit sitt godkännande och att när nu åsikter kommer så svarar man inte på de.
    VPs ambition är att erbjuda alla som vill spela fotboll en möjlighet och att så många som möjligt spelar så länge som möjligt. VP är en breddförening som har som ambition att ha en hög nivå på sin fotbollsutbildning av alla spelare oavsett färdighet. Det som sker nu är inget annat än en socioekonomisk rensning av laget vilket jag tänker går emot allt vad VP står för, och jag vet att det just nu är flera som överväger att sluta.

    Rapportera

    Rapportera

  • 20 aug Nils Broberg

    Hej Cecilia, förstod att det blev en incident idag men missade själv när det hände. Jag pratade med föräldrargruppen men borde gått fram till dig också, ber om ursäkt för det. Om det fungerar för dig så kan jag svara på dina frågor vid nästa träning, eller någon träning efter det (som skulle passa dig bättre). Tråkigt att du känt dig utfryst och hoppas att vårt framtida samtal kan få dig att känna dig lika välkommen som alla andra föräldrar i laget.

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 aug Cecilia Axelsson

    Tack Nis

    Jag vill tro att alla vill väl och att det är okunskap och missförstånd som föranlett denna sörja. Frågorna är relevanta för alla och jag tycker därför att det skall ges svar till alla. Eftersom att detta uppenbarligen är ett laddat ämne och med tanke på gårdagens situation så tänker jag att det är bäst att vi inväntar kansliets återkoppling och tar hjälp i att hantera denna situation. Laget och träningarna är en fantastisk plattform för barnen där ni ledare och alla andra som på olika sätt engagerar sig bidrar med så mycket positivt för barnen och dess familjer. Jag hoppas så att vi vuxna med respekt för varandra kan ta oss igenom detta på ett bra sätt för barnens skull.

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 aug Benjamin Hahne

    Det jag finner oacceptabelt är att barnen igår efter träning fick bevittna vuxna människor som står och skriker på varandra. Jag förstår att man kan ha olika förutsättningar, och att man har olika önskemål. Däremot så undrar jag hur rimligt det är att anklaga klubben, och då föräldragruppen för ”socioekonomisk rensning”. Menar man då att försäljningen av klubbkortet är ett planerat drag för att bli av med vissa spelare i laget?

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 aug Johan Mahan-Claesson

    Rätt ska vara rätt när det gäller föräldragruppens kommunikation av Klubbkortsförsäljningen. Den 10 juni publicerades nämligen en nyhet här på laget.se som handlade om glass efter
    träningen. Där informerades det även tydligt om försäljning av Klubbkortet nu i höst och det har således inte bara nämnts på föräldramötet den 23 april.

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 aug Tomas Lundberg

    Har inte lagt någon tyngd i detta ämne, men verkar som det finns en del åsikter. Glad att det är ett engagemang i klubben och att det är så grymma killar som coachar! Men blir brydd när jag läser Benjamins inlägg om skrikande vuxna människor, som inte kan kontrollera sina känslor framför barn. Ni som känner er bidragande till dessa akter bör tänka om, och göra det nu.

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 aug Cecilia Axelsson

    Fokus hamnar på fel saker. Oavsett när information har givits så har det uppstått frågor nu som behöver fångas upp.

    Vi är minst tre ensamstående föräldrar som försökt lyfta och ställa frågor kring att vi utifrån våra förutsättningar önskar köpa oss fria. Det handlar om socioekonomi.

    Jag kan inte förstå att en vädjan om alternativ och förståelse för olika familjers förutsättningar kan resultera i så mycket ilska och hat.

    Jag kan ha starka åsikter, utifrån att jag vill att alla barn ska ha lika förutsättningar, men på inga sätt förtjänar jag det hat jag på olika sätt får motta nu.

    Det här blir mitt sista inlägg i denna tråd och troligen har mitt barn även gjort sin sista träning i detta lag.

    Jag tackar er ledare för ert engagemang och det ni givit barnen.

    Rapportera

    Rapportera

  • 21 aug Lotta Öbrink

    Tack Cecilia för dina viktiga synpunkter! Jag håller med dig i många av sakerna som du har modet att ta upp.

    Att ha olika åsikter är såklart okej. Frågor måste kunna diskuteras på ett öppet, transparent sätt och respektfullt sätt. Låt oss lära av denna situation och göra bättre framöver.

    Jag kände obehag det tjafsades inför barnen. Barnen är där för att spela fotboll och det är väll därför vi alla låter våra barn delta i denna fritidsaktivitet.

    På återseende!/ Lotta

    Rapportera

    Rapportera

  • igår Shani Walker Thorell

    Tja! När kommer Newbody försäljningen igång? Jag har några strumpsugna som väntar med sina strumpköp för hösten tills grabbarna kommer igång

    Rapportera

    Rapportera

  • igår Martin Westberg

    Hej Shani! Vi valde att pausa lite med det eftersom det blev som det blev med klubbkortet. Ambitionen är att dra igång det senare, men inte förrän vi först haft ett föräldramöte. Så försök övertyga dem att strumpor med hål funkar fint ett tag till! ;)

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in