11:00

IFK Västerås FK F01-03

Referat: IFK Lindesberg/GSBK F16/17 - IFK Västerås FK F01-03

Trots resultatet kändes det relativt lugnt!
Utan ordinarie Målvakt, sjuk lagkapten, och flera andra borta så vållade IFK Västerås inga större problem denna gång heller på Råsvallens fina gräs. Vi pratar ofta om att vi skall försöka vara det spelförande laget och det var vi idag.
Matchen börjar riktigt bra med 2 distinkta avslut i minut 9 och 12 av en het Julia A som fick förtroendet på topp.
Extra kul att djupledsbollarna slås efter att uppspel skett till mittfältet och sen tillbaka till rättvänd back som hittar ytan bakom Västeråsbacklinjen. Efter målen går vi ned oss lite i tempo och vi släpper in Västeråsarna lite i matchen, men det som gör att vi håller 2-0 till halvtid är lugnet i backlinjen vilken hjälper varandra och spelar enkelt i trängda situationer.
Andra halvlek lite som första men vi skapar tine de riktigt heta målchanserna, dock låter vi Västeråstjejerna få löpa ordentligt då våra djupledsbollar oroar dem hela tiden och våra forwards är på hugget. Det vi saknade lite idag är att få med lite mer folk från mittfältsposition i anfallsspelet och under perioder i matchen sjunker mittfältet lite för lågt och hamnar i knät på backlinjen vilket gör det svårt att ställa om när vi erövrar bollen. Dock är det ganska vanligt att det blir så när man försöker slå vakt om en ledning och det är därför ganska logiskt att det även dyker upp en och annan chans för motståndarna att skapa något.
Detta sker i minut 51 då en boll rinner förbi oss till vänster och en av Västerås bästa spelare Vendela Lundmark får kanonträff i steget helt otagbart för Frida i målet.
Efter detta skärper vi oss och tar tag i spelet igen genom att våga flytta upp lite i planen och skapa ytor mellan lagdelarna att spela på.
Resten av matchen stänger vi ned på ett effektivt sätt utan att skapa de där riktigt vassa chanserna.
En lagseger som så många gånger förr och glada tjejer fick hurra i omklädningsrummet efteråt.
Extra plus till backlinjen som skapade lugn och utnyttjade djup och spelvändningar på ett bra sätt idag.
En tuff matchelg är till ända där flera spelare dubblerat i både F14 och Damlaget, helgen kan summeras med 3 segrar och en knapp förlust för våra duktiga tjejer.
Nu blickar vi framåt slutspelet där vi troligen åter får möta Västerås igen och Sala FF som det ser ut
Spelprogramet kommer troligen redan imorgon och vi hoppas på match direkt nu på lördag.