6 juni 2012
19:00

Assyriska BK

Referat: IFK Björkö - Assyriska BK

Ketchup effekten mot Assyriska.   Det märktes redan i omklädningsrummet 45 minuter innan avspark. På frågan skall vi vinna idag svarar alla med ett rungande JA!! Blev lite förvånad över det skrikande svaret faktiskt, härligt att höra inställningen redan där.   Efter Zenith matchen diskuterade vi att markering och positionsspelet var bra trots förlusten. Det var anfallsspelet som inte riktigt fungerade. Dels var Zenith bra men vi har i träning och match talat om att anfalla med tre spelare. Den ensamma anfallaren samt yttermittfältarna. Det innebär att yttermittfältarna måste springa mycket på sin kant. (Därför byter det även lite oftare under match)     Sedvanliga taktikgenomgången innan match.. taktik tavlan fram och alla lyssnar ovanligt fokuserade och laddade…
I vanlig ordning startas matchen av att Alex trycker in 1-0 för tredje matchen i rad… Ledare och publiken chippar efter andan och undrar om fortsättning skall bli som i de senaste matcherna med kvittering inom några minuter.. Men denna underbara nationaldag på Björkövallen vill hela laget något helt annat. De har helt enkelt bestämt sig. Idag skall vi kämpa mer än vanligt och fokusera på matchen.   Anton sätter en stenhård strut till 2-0 och Ludde ökar till 3-0 innan paus. Bud på fler och vi anfaller med hela laget. Efter första pausen där spelarna får så mycket beröm så de nästa blir generade går vi ut igen och fortsätter vårt fantastiska spel. Alex gör en soloprestation och fintar bort två, tre stycken och under anfallet har Axel följ med på kanten och får passningen perfekt och sätter 4-0. Vild glädje! Vilket anfallsspel! Nu fortsätter alla att ge allt. Under resten av matchen bara sprutar bollarna in i Assyriskas mål. Vi vinner matchen till slut med 11-0… med bud på fler. Värt att notera är att Axel sätter tre baljor från sin kant och Viggo ett från sin kant. Det är resultatet av ett lyckat anfallsspel!! Hela laget med Oscar, Linus, Philip, Axel, Viggo, Felix Alex, Albert, Anton och Ludwig gör en fantastisk match!   Vi ledare bugar och lyfter på hatten för uppvisningen killar. Vi visste att ni kunde, nu vet ni det också!     Det var en sak till… var inget dåligt lag vi spelande emot, det var vi som var riktigt bra. De kom till Björkö med en 7-1 seger över Jonsereds IF i ryggen. Vi spelade oavgjort (2-2) mot ett duktigt Jonsered på Björkövallen, 2-2 bollen fick vi in på övertid..   Dags för Öboll!