P05-3

Återigen oavgjort

På ett soldränkt Nälsta BP stod Spånga för motståndet i årets andra träningsmatch.

Första kvarten är jämn. Vi lyckas komma till ett avslut när John kommer fri men skjuter över. Spånga försöker med lite djupledsbollar men våra backar har full kontroll på dem.
Efter ca 20 minuter så tar vi över matchen. Adam kommer fri men skottet räddas till hörna. Strax därefter kommer bollen ut ill Lukas som drar till och målvakten tippar bollen till en ny hörna. Minuten senare så kommer Acke runt på vänsterkanten och spelar in bollen till Adam men skottet blockas till hörna.
I 33:e kommer vår farligaste chans. John gör en fin prestation och får med sig bollen med en nick som går till Adam. Han tar sig förbi sin back och drar till med vänstern men bollen går sternhårt i målvaktens högra stolpe.
I slutet på halvleken kommer vi till ytterligare några avslut via Ludde, John och Adam men ingen av dem resulterar i mål.

I andra halvlek börjar vi bra och lägger det mesta av spelet på deras planhalva. I 7:e minuten kommer utdelningen. Ett fint anfall där Adam nere vid kortlinjen slår bollen snett inåt bakåt och där kommer Sebbe och stressar deras back så mycket att han petar in bollen i eget mål.
Några minuter senare spelar Alex fram Ture som tar sig in i banan men skottet går mitt på målvakten.

Sedan kommer ett slarv. Vi tappar bollen på mittplan och Spånga slår en fin boll i djupet på våran högerkant. Deras spelare kommer in i straffområdet och slår in bollen framför mål där de enkelt kan placera in 1-1 i tomt mål.

Efter deras kvittering så blir vi stressade, vi slår för många långbollar och snacket är alldeles för negativt. Nu är det en period där Spånga kan ställa om på oss några gånger pga att vi tappar bollen centralt i banan. I 23:e drar David på sig ett gult kort när han stoppar ett sådant anfall.
Fem minuter senare får John skottläge och får på en bra träff men deras målvakt sträcker ut och tippar bollen till hörna. I 36:e blir Adam avblåst för offside (korrekt) men snackar till sig ett gult kort. Inte ok. Därefter blir det inga fler mål utan matchen slutar 1-1.

Det finns flera lärdomar att dra av dagens match. Vi måste göra fler mål på dem lägen vi skapar. Vi måste fortsätta hålla oss till den plan vi har även om vi släpper in ett mål. Men framförallt måste vi höja kvaliteten i passningar och mottagningar samt träna mer kondition (många spelare orkade inte i det tempot som spelades).