13:00

Stocksunds IF P05 Svart

Referat: IF Brommapojkarna 11 - Stocksunds IF P05 Svart

Årets sista Sanktan match började i moll och slutade i dur......

Det började nämligen med att domaren inte dök upp så undertecknad fick sätta på sig en väst och ta fram pipan för att skipa rättvisa. Sedan började vi bra med fint passningsspel och då framförallt på högerkanten där Adam, Viktor, Joel och Albin hittade varandra med passningar på marken. Dock kom vi inte till några farliga avslut....det närmaste var några tidiga inlägg (mycket bra!) av Stross från sin högerkant.
I 16:e minuten stack Stocksund upp och kom till två bra avslut men båda gick utanför. Sedan kom vår bästa chans i första halvlek när Stross slår en fin hörna in framför mål. Adam går upp men touchar bara bollen....men bakom honom kommer Yaman (mycket bra att du trodde att bollen skulle komma fram) och får huvudet på bollen och nicken går rätt i ribban.
Vi har mest boll men kommer inte till några farliga avslut. Stocksund jobbar hårt och ger oss lite tid att behandla bollen vilket gör flera av våra spelare frustrerade.

I andra halvlek blir det mer och mer irriterat på planen. Spelarna tjafsar på många domslut och på många uteblivna domslut och sedan övergår det till att det tjafsas spelarna sinsemellan. Det är mer kamp en skönspel. Stocksund försvarar bra och försöker lyfta långt på sina forwards. De kommer till några avslut som dock går utanför och över.
Win kommer till ett bra avslut mitt i halvleken men skottet går över. Vårat försvarspel är inte särskilt bra....vi ligger för långt ifrån våra motspelare och kommer inte upp i press med hela laget som vi vill göra.
I slutet på halvleken får Stocksund två frisparkar i halvfarliga lägen. Dock slår de den första över och den andra utanför. I matchens sista minut, när de flesta tror att matchen skulle sluta 0-0, så får Albin bollen på vänsterkanten. Adam tar då en löpning från mitten ut på vänsterkanten och Albin hittar honom med en fin passning. Adam rycker ifrån sin försvarare ner mot förlängd mållinje och slår ett bra inlägg in framför mål med vänsterfoten och där dyker Edvin upp och halvträffar bollen med midjan (eller högt upp på benet) och bollen går mot målvaktens vänstra stolpe och han får fingrarna på bollen man kan inte hålla den och bollen rullar in vid stolpen. 1-0 och vild glädje uppstår.

Sett över hela matchen vinner vi rättvist men det är nog kanske vår sämsta match i år. Dålig rörelse på de som inte har bollen, re-aktiva i försvarsspelet och generellt ganska svaga mentalt är de främsta anledningarna till den dåliga prestationen.