25 september 2016
10:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Skå IK & Bygdegård 3 - IF Brommapojkarna 3

Match mot Skå och det var ett revanschsuget gäng som ville visa bättre takter än i semifinalen i Birkabollen, då Skå vann klart med 3-0. Vi öppnar upp matchen mycket bra och skapar en farlighet redan i första minuten. Skå är bollskickliga men vi jobbar stenhårt och stressar dem så att de inte får etablera några längre anfall. Vi kommer till några avslut där det farligaste var när Malle helt fri på bortre stolpen ska sätta dit den, men halv missar bollen. Spelet böljar fram och tillbaka och våra backar Joel och Adam får jobba hårt och tillsammans med framförallt Viktor N så håller vi tätt. Mitt i halvleken så spelar Einar fram Malle i straffområdet och han petar iskallt bollen till vänster till Lukas som med en klassisk tåfjutt sätter dit 1-0 till oss. Skå kommer upp och har några farliga chanser där bla Yusuf tippar ett långskott till hörna. Vi får dock med oss ledningen i paus.
I andra sätter dem full fart och i 3:e minuten så tappar vi markeringen helt på bortre stolpen och de kan kvittera till 1-1. Vi hänger dock inte med huvuden utan fortsätter att kämpa stenhårt. I 8:e minuten så sparkar Yusuf ut en långboll som Viktor tar ner och flippar emellan två motståndare och sedan trycker han sig fram där och kommer in i straffområdet och placerar snyggt in 2-1. En väldigt fin prestation av Viktor. Skå har några farligheter men det har vi också, där vi bla kommer två mot målvakten men bollen rinner iväg så målvakten kan slå bort den. Vi lyckas hålla tätt på slutet och vinner således med 2-1.

En av våra bästa matcher på länge och definitivt den bästa nu efter sommaruppehållet. Otroligt kul att se alla tio killarna jobba stenhårt hela matchen. Gröna kortet gick till Yusuf och det var han värd.