18 april 2015
13:55

Irsta IF Vit

Referat: BP P05-3 - Irsta IF Vit

Efter en lunchpaus på 2 timmar i solen (och lä bakom ett plank) och en härlig pastasallad som Stefan lagat (tack för den), så var det dags för vår sista match. För motståndet stod Irsta. Här visade det sig snabbt att vi var det bättre laget. I 2:a minuten kommer Malcolm helt fri men målvakten räddar. Vi pressar de högt och de har svårt att ta sig upp på vår planhalva. Vi lyckas dock inte sätta dit någon boll förrän i 14:e minuten, när Ture får bollen av Malcolm på högerkanten och han tar några kliv in i plan och sätter dit ett långskott i bortre gaveln. Backarna sköter sig mycket bra och Lukas har några fina brytningar, där han också vid något tillfälle kan spela upp bollen längs vänsterkanten till Ture. Det är så kul att ge spelarna tips inför en match och sedan se de tänka på det i matchsituationer (bra jobbat, Lukas).
I andra halvlekt får vi en kanonstart. I ett bra anfall hamnar till slut Oskar i staffområdet med ryggen mot mål och mycket intelligent slår han bollen bakåt i plan till Einar som lyfter in bollen mot mål. Där står Malcolm och skymmer målvakten och bollen går in mellan benen på honom. 2-0 och killarna visar en härlig glädje. Apropå att ge killarna tips, så sa jag (Henke) till Fille i paus att hörnorna måste slås framför mål och inte bakom. I 7:e minuten får vi en högerhörna som Fille tar hand om. Han slår in den perfekt framför mål och Adam kan snyggt sätt dit 3-0 med huvudet. Glädjen visar inga gränser och han rusar fram till sin pappa och hoppar upp i hans famn och då kommer tårarna från båda två. Vi får sedan några hörnor till som Alvin slår och det är oerhört nära att både Lukas och Oskar kan nicka in 4-0, men matchen slutar 3-0.
En mycket väl genomförd match där Gurra får hålla nollan för tredje matchen av de senaste fyra han stått.

Vi avslutar dagen med bulle och festis och medaljutdelning. Jag tror jag pratar för de flesta när jag säger att det blev en kanonbra dag, med sol, god mat, lärdomar och en underbar gemenskap.

Väl mött redan i morgon då Sanktan premiären går av stapeln mot Hammarby.