7 september 2014
17:00

BP P04-9

Referat: BP P05-3 - BP P04-9

För motståndet på vår andra match under BP-dagen stod BP04-9 för. Den här gången fick vi spela på Hässelängen, vilket kändes skönt. Det var både plant och kortklippt jämfört med matchen innan... :-)

Einar Styrman kunde inte närvara på den här matchen och när Einar Sundqvist hade för ont i knät för att spela så var vi helt plötsligt bara 3 avbytare. Med tanke på att detta var 3:e matchen på 8 timmar så kunde man misstänka att killarna skulle vara lite trötta i benen, men ack så fel vi hade. Vi tog beslutet att backarna, som den här matchen var Lukas och Victor Y, skulle spela så länge de orkade. Och som de orkade, men mer om det senare...
Vi börjar matchen bra och skapar en farlig chans direkt men den smiter utanför. Sedan har BP04-9 en period där de skapar några halvfarliga chanser men backarna tillsammans med Gustav i mål lyckas hålla rent. På en av dem dyker Gustav ner bland motståndarnas fötter och gör en kanonräddning vilket kostade honom lite smärta. Strax därefter slarvar vi lite i försvaret och motståndarna lyckas sätta dit 0-1. Efter det känns det som vi kommer mer rätt i positionerna. Victor Y gör en brytning på mittplan och börjar en jättedribbling som slutar längst nere vi höger hörnflagga där han ser till att vi får en hörna. Mittfältarna ligger nu helt rätt och fångar upp det mesta runt mittlinjen. Adam gör en brytning på mittplan och dribblar en motståndare och lyfter in bollen framför mål där Malcolm dyker upp och styr bollen på mål, men målvakten gör en fin räddning. Bollen går sedan dirket ut till Adam igen som kliver fram några steg och drar till, men bollen går klockrent i ribban. Någon minut senare dribblar Adam på höger kanten och slår in bollen längs marken och där dyker Lucas upp och sätter dit 1-1. Glädjen är total. Nu har fått ett riktigt grepp om matchen. Oskar nickar och dribblar, Viktor N har en dribblingsuppvisning på vänsterkanten och alla spelarna jobbar över stora ytor. Med 3 minuter kvar så drar Adam till med ett långskott igen och ännu en gång går bollen i ribban. Backarna har hittills inte gjort något byte men de orkar. Victor Y har blivit nergjord 3-4 gånger varav den sista gjorde så ont att några tårar kom. Men tror ni han ville byta? Icke. Ett hårt dunkande med handen i mattan och så var han igång igen. Med en dryg minut kvar kämpar vi till oss en hörna. Den tar Oskar hand om. Han slår den över alla framför mål och den landar vid bortre stolpen och vem dyker upp där om inte Victor Y. Iskallt sätter han dit 2-1 och då är det fler än tränarna som har svårt att hålla tårarna borta. Killarna är nu euforiska av glädje och föräldrarna ser inte ut att må särskilt dåligt. Sista minuten ser vi till att motståndarna inte skapar några farliga chanser, så matchen slutar 2-1.
Detta är en enorm laginsats över 25 minuter (och ja, backarna spelade hela matchen). Detta kan vara vår bästa match någonsin sett till motståndet och från Gustav i mål till forwards längst fram, så gör alla en super insats.