28 september 2014
12:00

IF Brommapojkarna 21

Referat: Järfälla FF 1 - IF Brommapojkarna 21

Sista 7-manna Sanktan matchen för i år gick av stapeln på Järfällavallen mot FC Järfälla 1. Förutsättningarna var strålande sol och ganska blåsigt.
När matchen startar så är vi inte på tårna. Vi springer inte som vi brukar utan står och tittar lite för mycket på vad motståndarna ska göra. Det gick fort när Järfälla anföll och de anföll med många spelare. I 4:e minuten gör de rättvist 1-0. Sedan börjar vi komma igång med löpandet och i 7:e minuten har Viktor ett skott över. Två minuter senare bryter vi på vänsterkanten och Filip spelar fram Viktor som från ganska snäv vinkel skjuter en rullande boll som smiter in mellan benen på målvakten. 1-1 och det ger oss lite mer självförtroende. I 13:e minuten avancerar Adam in i straffområdet och gör en "sulvändning" och då får deras back bollen på handen, så domarn pekar på straffpunkten. Straffen tar Adam han om och han tar det lugnt, men slår den lite för lugnt mitt på målvakten. Dock blir det en retur och den hugger han på och sätter dit 2-1 till oss. Några minuter senare får vi en frispark till vänster strax utanför straffområdet. Den tar Viktor hand om och slår den i bortre stolpen. Där var det nära 3-1. Minuten senare anfaller Järfälla med många igen och då lyckas de sätta dit 2-2. I halvlekens sista minut får vi en hörna som Lucas slår i ribban så ställningen är 2-2 i paus.
I andra är vi inte med från start och Järfälla kan i första minuten göra 3-2. Järfälla fortsätter att trycka på och i 3:e minuten gör Yusuf en friläges räddning. Vi har lite svårt med försvarsspelet och tittar lite för mycket på bollen istället för att markera och det leder till att Järfälla kan göra både 4-2 och 5-2 i mitten av halvleken. Killarna fortsätter dock att kämpa och fick upp lite mer fart i benen. I 14:e minuten jobbar vi till oss en hörna som Oskar slår. Det blir en låg boll som går in framför mål och där står Adam och sätter dit reduceringen till 5-3. Minuten senare kontrar Järfälla och kommer helt fria med Yusuf men han gör åter igen en kanonräddning. I 17:e är vi lite för passiva i försvararbetet och Järfälla kan lite för enkelt göra 6-3. Sedan i sista minuten har vi vårat bästa anfall på hela matchen. Lucas, Viktor och Filip har ett fint passningsspel på vänsterkanten, där Lucas tillslut lyfter en lång boll mot mål och Filip springer och lyckas vinna duellen med målvakten och sätter dit 6-4, vilket också blir slutresultatet.
En nyttig förlust mot ett fint spelande Järfälla, där vi kan lära oss följande:
- vi måste springa från start och springa hela matchen för att kunna vinna.
- vi måste gå in i alla närkamper och inte vända ryggen till.
- vi ska inte lägga fokus på vad motståndarna säger utan på att spela och kämpa.

Träning på onsdag och sedan ser vi fram emot matcherna i Ersans Pokal under oktober.