15:00

Nyhammars IF U

Referat: Horndals IF - Nyhammars IF U

Horndals IF - Nyhammars IF U 2-3 (1-2)

Återigen en väl genomförd match med grym inställning. Vi har inget att skämmas för trots förlusten.
Mötte idag ett U-lag som hade hela fem spelare med från start från deras senaste A-lagsmatch (div.4)... Det kan man ju säga vad man vill om men det har man ju inget för.
Våra unga killar stod upp enormt bra mot det motståndet.
Vi går framåt hela tiden och det är nog bara en tidsfråga innan vi kan kriga oss åt några poäng...

Vi tog ledningen med 1-0 redan efter 8 minuters spel. En frispark som Albin Sjöström slog från egen planhalva ut till brorsan Axel Sjöström som visade sig fint på högerkanten. Han slog en lika fin inspelning till framrusande Ossy Nylander som behärskat placerade in bollen i mål.

Efter 32 minuters spel fick Nyhammar en billig frispark alldeles utanför straffområdet. Den slogs direkt in i mål men tyvärr höll vi inte ihop muren så den slank in därifrån. Får egentligen inte hända.
Deras 1-2 mål 6 minuter senare var också via en fast situation. Snabbt slagen kort hörna och gick snabbt på skott utan att vi hann täcka första stolpen. Onödigt mål även där alltså.

I andra halvlek gjorde vi det ännu bättre. Vi hade bollen lite mer och flyttade upp spelet. De kontrade dock in 1-3 där vi inte hängde med försvarsmässigt på rätt sida.

Vi gav dock inte upp, med en minut kvar att spela gjorde Amir Javid sitt första mål i Horndalströjan och reducerade till 2-3 efter en målvaktsretur. Närmare än så kom vi tyvärr inte.

Bra kämpabetyg överlag till samtliga spelare men målvakten Nico Forera Cardozo får extraberöm då han gjorde det riktigt bra mellan stolparna idag!