Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Höken F-14
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från BK Höken F-14.
F-14
Följ oss för uppdateringar
Under hösten 2024 har ledarna arbetat fram ett förslag på verksamhetsbeskrivning. Ledarna kommer att presentera förslaget på föräldramötet den 10 december kl. 1730 i Kronanhallen. På föräldramötet har föräldrarna möjlighet att komma med synpunkter och ställa frågor för att tillsammans skapa en gemensam verksamhetsbeskrivning. Nedan följer ledarnas förslag:
Höken Basket Flickor 14 har som främsta mål att våra spelare ska känna sig inkluderade, välkomnade och värdefulla som människor. Vi vill också att det ska vara roligt att vara bra på något, eftersom detta skapar inre motivation och en vilja att fortsätta utvecklas. Kärnan i vår verksamhet är att svettas, utvecklas och prestera efter egen förmåga.
Vår träningsfilosofi bygger på uthållighet och hållbarhet. Vi strävar efter att skapa starka kroppar för att minska risken för skador och samtidigt öka glädjen genom högre tränings- och tävlingsprestationer. Fysisk träning kommer att fokusera på både mental och fysisk kondition samt effektiv löpteknik, koordination, styrka och snabbhet.
Hälsa och välmående
Vi vill skapa en miljö där fysisk aktivitet och återhämtning går hand i hand, där hälsa och välmående är av största vikt. Våra spelare ska alltid vara friska när de tränar och tävlar.
Vid sjukdom eller skada ska våra spelare inte delta i träning eller tävling. Träning under dessa förhållanden kan minska kvaliteten på träningen och öka risken för ytterligare skador eller sjukdom. Om spelaren känner sig sjuk eller skadad ska denne alltid vila.
Efter sjukdom bör spelarna återuppta träningen långsamt och gradvis, med lättare aktiviteter för att känna efter hur kroppen reagerar. I basket kan man alltid öva på sina grundläggande färdigheter som skott, passning och dribbling, även om man inte är helt tillbaka i full fysisk form.
Basketgrunder
I anfall ska våra spelare kunna dominera 1 mot 1, behärska riktningsförändringar och tempoväxlingar. De ska vara kapabla att vända spelet snabbt och hitta nya möjligheter. Spelarna ska kunna läsa spelet och agera utifrån det, vilket gör att de kan påverka matchens resultat.
I försvar ska spelarna vara rätt positionerade, ha bra balans och utmana anfallaren. De ska alltid sträva efter att ta tillbaka bollen och hålla en offensiv, energisk attityd för att kunna påverka matchens utgång.
Vårt lag består av spelare som arbetar tillsammans för att skapa målchanser, ett starkt försvar och alltid strävar efter att vinna. Våra spelare kan spela på olika positioner och ta på sig olika roller vid behov. Vi utvecklar både fysik, teknik och taktik. Vår fysik styr hur vi tillämpar vår teknik och vår teknik styr hur vi tillämpar vår taktik.
Vid träning och match
På träning är spelarna ombytta och använder föreningens enhetliga träningskläder. Tränarna har på sig föreningens coach- och ledarkläder. Vi kommer alltid i tid och spelarna tar med sig en egen märkt boll i storlek 5. Spelarna ska ha klippta och korta naglar, inga smycken (inklusive örhängen) och håret uppsatt med snodd. Alla spelare ska ha en fylld vattenflaska och ställa den på angiven plats. Träningen börjar alltid med att vi samlas i mittcirkeln.
Vi samlas 30-45 minuter innan match - ombytta och redo. Vi uppträder respektfullt, både vid möten med svagare motståndare och när vi står inför en tuffare utmaning. Vi ger aldrig upp.
Pengar spelar roll
Engagemang i ungdomsidrott innebär ofta ekonomiska kostnader. Det handlar om både direkta och indirekta utgifter som medlemsavgifter, träningsutrustning, bortamatcher och turneringar.
I Höken Basket är medlemsavgiften 600 kr per år (1000 kr från årskurs 6). Kostnaden för träningsutrustning, inklusive träningskläder, basketskor och boll, beräknas till ca 1500-2000 kr per år. Utöver detta kan det tillkomma kostnader för bortamatcher och turneringar, där särskilt övernattningar och långresor kan göra resan dyr.
Att delta i olika turneringar är inte ett krav, men kan vara en viktig del av idrottslivet för barn och ungdomar som vill utvecklas ytterligare. Det är viktigt att som familj ha koll på kostnaderna och sätta upp en realistisk budget för hur mycket ni vill lägga på idrotten varje år för att undvika ekonomisk stress. Öppna samtal med ditt barn om kostnaderna för idrotten kan hjälpa er att göra medvetna val.
Avslutningsvis
Årskurs 1-3: Vi tränade 1-3 timmar per vecka. Beräknad årskostnad var: 750-1 600 kr. Vi spelade minisammandrag och arrangerade en egen cup.
Årskurs 4-6: Vi tränar 3-5 timmar per vecka, plus 1-2 timmar fysisk träning. I åk 4-5 spelar vi minisammandrag inom fyrkanten och i åk 5-6 minisammandrag och seriespel i länet samt åker på träningsläger med övernattning. I årskurs 6 (under höstlovet) deltar vi också i Telge Open, Södertälje. Beräknad årskostnad: 1 500-2 000 kr, plus turneringskostnader (ca 5 000 kr per turnering).
Årskurs 7-9: Vi tränar 5-7 timmar per vecka, plus 2-3 timmar fysisk träning. Vi spelar seriespel och deltar i 1-2 turneringar per år. I årskurs 8-9 deltar vi i Ungdoms-SM. Beräknad årskostnad: 2 000-3 000 kr, plus turneringskostnader (ca 5 000 kr per turnering och USM-omgång).
Träningsmatch mot Vråken, Lea B | 22 dec, 13:00 |
Möjlighet till extra träning i C-hallen, Örnäset | 27 dec, 10:00 |
Träning | 27 dec, 16:00 |
Möjlighet till extra träning i C-hallen, Örnäset | 28 dec, 10:00 |
Möjlighet till extra träning i C-hallen, Örnäset | 29 dec, 10:00 |
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera