24 mars 2018
12:00

Gävle GIK 02-03 Blå

Stark avslutning av Hofors IBK i P RÖD div 2

Det tredje och sista mötet mellan Hofors IBK P03-04 och GGIK 02-03 Blå – tillika säsongens sista seriematch – utspelades i Hoforshallen. De tidigare mötena har varit spelmässigt jämna, men GGIK har hittat vägar att vinna vid bägge tillfällena. Revanschläge för Hoforsgänget alltså.

I den första perioden börjar hemmalaget lite spänt och ofokuserat, men med desto mer kampvilja. Det var helt uppenbart ett riktigt taggat hemmalag på plan, men det var gästerna som inledde målskyttet i matchen. Som grädde på moset tappade hemmalaget även en av sina backar pga skada relativt omgående.

Ett defensivt skickligt GGIK stängde därefter av spelvägar och tvingade hemmalaget till svåra passningar i anfallsspelet, men med drygt halva perioden spelad lyckas Hofors dyrka upp låset och kvitterar till 1-1.

I den andra perioden lyfte Hofors upp spelet markant, med bättre rörelse och precision i passningsspelet. Man spelade med bra tålamod och hade långa sekvenser i anfall.

Matchens första utvisning drabbade gästerna och Hofors kunde ställa upp ett bra powerplay. Man hittade också ett par farliga lägen, dock utan att få utdelning. GGIK rider ut stormen och kort därefter kontrar gästerna dessutom in ett ledningsmål till 1-2. Inte helt rättvist sett till matchbilden så långt.

Trots målet fortsätter Hofors spela med tålamod och bra rörelse i anfallspelet. GGIK spelar samtidigt ett bra försvarsspel och hotar ständigt med snabba kontringar. Med dryga 5 minuter kvar av mittperioden snärtar man också in sitt 3:e mål för dagen.

Efter det målet tar GGIK över spelet och nu är det Hofors som får bevisa sina kunskaper i defensiven. Svettigt värre för hemmalaget som rullade runt på bara tre backar, men siffrorna på resultattavlan står sig perioden ut.

I den tredje perioden tar Hofors återigen tag i taktpinnen och driver på hårt för en reducering. Tungt då för hemmalaget när gästerna tidigt ökar på sin ledning till 1-4 efter en spelvändning. Men Hofors unga krigare har inte givit upp en enda match denna säsong och tänkte inte göra det idag heller.

Med en snygg styrning på ett backskott reducerar Hofors till 2-4, vilket gav hemmalaget massvis med energi att fortsätta kämpa. Hofors målvakt gjorde ett antal fina räddningar under matchen, men nöjde sig inte med det. Via ett långt och precist utkast frispelade han en hemmaforward, som förvaltade läget på bästa sätt genom ett lika distinkt som välplacerat skott till 3-4.

Bara några få minuter kvar av matchen och hemmalaget tar time-out. En kort samling för att mobilisera de sista krafterna - skulle man ta ut målvakten för att få in ytterligare en utespelare i jakten på kvittering?

Nej, målvakten blev kvar i målet – men agerade ändå som den sjätte utespelaren när han återigen frispelade en snabb Hoforsspelare via ett mycket fint utkast. Och återigen förvaltades läget på bästa sätt och kvitteringen var ett faktum.

Efter några rafflande slutsekunder avslutades den tredje perioden med 4-4 på matchtavlan - 5 minuters förlängning med sudden death väntade.

I förlängningen blev spelet lite mindre ordnat igen, men med desto mer kamp och kämpaglöd från bägge lagen. Lagen bytte några halvchanser med varandra, innan GGIK lite oväntat lyckas hitta en lucka bakom hemmalagets målvakt.

Seger med 5-4 för GGIK alltså. Surt för hemmalaget, men man visade i alla fall med eftertryck att Hofors IBK aldrig, aldrig ger upp! Upphämtningen från 1-4 till 4-4 var av det häftigare slaget och visar vilken arbetsmoral och underbar krigarinställning killarna i detta lag besitter.

Sammanfattningsvis en mycket stark avslutning på matchen och framförallt på säsongen. Det finns all anledning för samtliga spelare och lagledare i Hofors IBK att gå känna stolthet för den väl genomförda säsongen i P Röd!

Bra jobbat killar!!!

Vill även passa på att tacka samtliga föräldrar för stödet och hjälpen under seriespelet – med allt ifrån sargen som ska upp eller ner, städning, sekretariat, cafeteria och mycket annat.

Med spel i två serier blir det många matcher på en säsong - totalt har vi faktiskt spelat 34 matcher sedan i höstas! Det krävs då ett visst engagemang från er föräldrar för att kunna åka på alla bortamatcher som ingår i upplägget. Alla har olika förutsättningar, men det är uppenbart att alla hjälper till efter förmåga. Tack för det!

Vi kommer att träna några veckor till och jobbar även för att få till en träningsmatch, för att vara väl förberedda för en eventuell cup lite senare i vår.

Men seriespelet är alltså avslutat för denna gång.