Cafeterians skötsel och regler
Man driver caféet på sina egna matcher.
Caféet ska öppna och vara klart för servering i god tid före matchstart, och stängas tidigast 15 minuter efter matchens slut.
Lagledaren för respektive lag ser till att planera vem som ska stå som fikavärd för respektive match under säsongen.
Kaffe, te, chokladbollar, varmkorv med bröd och lite choklad, godis och glass finns redan i caféet. Korv säljer man om man vill, ta upp några stycken ur frysen åt gången och värm (synd om vi får slänga en massa som inte går åt).
All försäljning i cafeterian sker till förmån för klubben, det vill säga oss alla som är medlemmar.
Ni får gärna baka eget och ha med till försäljning men även de pengarna skall redovisas i kassan. Eventuell försäljning av hembakat m.m. till förmån för det egna laget får inte ske på Fagervallen utan t.ex. utanför ICA.
Vi har inte så många möjligheter att få in pengar och då är cafeterian ett sätt att få in lite extra pengar utöver medlemsavgifter och aktivitetsbidrag.
Cafévärdarna ansvarar också för att bilar parkeras på ett sådant sätt att utryckningsfordon kan komma fram. Inga bilar får parkeras längs med infartsvägen fram till vår parkering, skulle brandkår/ambulans behöva komma fram går inte detta.
Det är också viktigt att meddela om något tar slut via mejl till ifkhindas@hotmail.com. Det går också bra att ringa 0707-361788.
Vi hoppas att alla lag i föreningen har förståelse för detta sätt att sköta serveringen, och tar sitt ansvar för att vår cafeteria hålls öppen vid alla matcher.
God gemenskap på matcherna och en bra service till våra gäster som kommer och tittar är alltid ett trevligt inslag.
Lägger man ut matcherna på hela laget blir det inte många tillfällen för var och en att stå i cafeterian.
När man har ansvar över cafeterian så ingår det att städa cafeterian och utrymmet intill.
Gå en vända ute och plocka in disk och ta hand om eventuellt skräp på borden, torka även av borden ute om dom är söliga, starta diskmaskinen om den är mer en halvfull.
Torka av bordet inne i cafeterian och ställ i ordning bord och stolar. Torka av alla bänkskivor, och där det behövs.
Kolla toapapper/tvål och papper i köket och medl. om det är slut till ovanstående.
Töm sopställen inne och ute.
Glöm inte låsa kyl o frys och skåp och larma entrédörren om du är sist.
Om detta görs varje gång det är match får vi en mycket trevlig klubblokal att vara i.
Vi tackar dig för din hjälp och hoppas att du haft en trevlig dag på Fagervallen
Rutinschema för serveringen Fagervallen
Fyll termosarna med varmt vatten så att de värms upp lite.
Kolla diskmaskinen, plocka ut om den är diskad, fyll den och starta den om det behövs.
Brygg kaffe, 2,1/2 dl kaffe till en fylld kanna vatten.
Ta fram bullar och ev. korv och bröd ur frysen.
Koka upp vatten och lyft av kastrullen och lägg i korven. Sänk värmen på spisen till 1:an och ställ tillbaka kastrullen efter en stund. Korven kan ligga i 80 gradigt vatten i ca 2 timmar utan att bli dålig.
Bullar finns i frysen och tas fram och tinas i mikron.
Plocka fram kexchoklad och godis ni vill sälja ur skåpet.