7 juni 2024
19:00

Bredaryd Lanna IK

Seger mot Bredaryd/Lanna

En efterlängtad seger tog Röttåvitt ikväll mot Bredaryd/Lanna med 3-2 efter 1-1 i halvlek.
En jämn match men med övervikt för Röttåvitt i bollinnehav med 70-30 och idag fick bättre utdelning när vi hittat bollar bakom backlinjen och kom med fart bakifrån. Vi tar ledningen genom Kalle men med halvlekens sista spark kvitterar B/L. I andra gör vi ett fint anfall där bollen går som på ett snöre från högerkanten till Freding som tagit en löpning och helt fri placerar han in bollen i bortre. Det ser bra ut men tyvärr så kvitterar B/L
Strax efter kvitteringsmålet så får Freding bollen och skickar en perfekt crossboll till Theo som rycker förbi sin försvarare och serverar Atterling som trycker in bollen till 3-2. Ställningskrig i slutet och vi lyckas freda vårt mål och skapar några ytterligare halvchanser. Skön seger efter förra veckans bottennapp mot V-Södra.
Hela laget krigar bättre för varandra och gör det bra.
Bäst ikväll var VP som vikarierade som mittback med bravur och Olof K på mittfältet.
Målskyttar: Isak K, Freding och Atterling.
Inga varningar ikväll så i nästa veckas tuffa bortamatch mot Lagan finns ytterligare några spelare tillgängliga, förutom de 5-6 skadade spelare vi haft i stort sett hela vårsäsongen