24 oktober 2012
19:30

Öckerö/Hönö J1

Referat: Finlandia Pallo AIF - Öckerö/Hönö J1

Härlig avslutning på säsongen - vinst med 3-2 borta mot Finlandia-Pallo i klass 2!

Målskyttar: Hampus, Andreas F, Jacob

En perfekt kväll för fotboll för att vara på hösten. 7-8 grader, vindstilla och stjärnklart. Tuvevallen var redo för sista matchen med gänget för denna säsongen. Det visade sig i matchinledningen att vi var spelsugna för redan första kvarten så fick vi iväg 4-5 skott, men ingen utdelning. Sebbe B hade ett par skott utifrån som räddades av målvakten, Andreas F och Erik fick på bra skott också men som gick utanför. Samtliga situationer uppstod genom mycket bra kantspel. Men istället för ett välförtjänt mål för oss så släpper vi igenom en F-P-spelare i djupled och han får göra 1-0 ganska enkelt i friläge mot Samuel i artonde minuten.

Killarna blev ännu mer taggade efter baklängesmålet och bara ett par minuter efter gör F-P en dålig rensning i straffområdet efter att Erik sköt ett skott från nära håll som målvakten räddade. Rensingen landar på Hampus fötter och han drar till ett skott upp i nättaket från straffområdeslinjen - mycket snyggt - 1-1. Vi fortsätter att trycka på efter detta och vänsterbacken Jesper kommer högt upp i banan och drar på ett stenhårt skott, men målvakten räddar. Kantspelet fungerar riktigt bra när både Emil på högerbacken och Jesper fyller på och hjälper yttermittarna - Sebbe B och Hampus.

Men nästa mål kommer i 30:e minuten när Simon U vinner boll på mittplan och får fram den till Forsmark. Ett par meter utanför straffområdet drar han till ett hårt och välplacerat skott i bortre burgaveln - 1-2! Vi fortsätter att spela bra halvleken ut. Försvaret fungerar bra med mittlåset Edvin och Ralle och innermitten är stabil med Herman och Jacob. Och som sagt sedan tidigare - lysande kantspel.

I början av andra åker vi (som så ofta förr) på ett baklängesmål nästan direkt. De kommer runt på vår vänsterkant och får till ett par fina pass i djupled och sätter 2-2. Vi får svårare att få igång vårt egna spel i början av andra. F-P är lite hetare och vinner fler närkamper och då är det de som får lägena istället. Vi står ändå emot bra och Samuel göra några riktigt bra räddningar.

Det dröjer väl en 15-20minuter innan vi börjar skapa chanser igen och den första får Forsmark från vänsterkanten, men skottet från nära håll räddas av målvakten. Vi skapar två riktigt vassa chanser och den första genom Simon som vinner boll på mittplan och driver mot mål och skjuter från långt håll. Målvakten får sträcka ut allt vad han har och får fingrarna på bollen som är på väg över honom. Nästa chans skapar Sebbe B genom en brytning av ett uppspel. Han kommer djupt ner i straffområdet och snurrfintar och lägger bollen mot bortre stolpen. Den är på väg utanför när Erik dyker upp, men han hinner inte riktigt upp den.

Istället dröjer det till 80:e minuten innan vi får utdelning igen. Sebbe B tar en snabb hörna innan F-P har hunnit hem med allt folk och vid straffpunkten dyker Jacob upp och nickar in 2-3 - hur kallt och välplacerat som helst! F-P ligger på för kvittering, men vi reder ut stormen och är istället nära på att göra 2-4 genom Erik, men hans skott gick utanför. Seger alltså i sista matchen för säsongen och det göra att vi slutar 8 eller 9 (av 11 lag) i klass 2 beroende på hur det får Finlandia-Pallo i sista matchen mot seriesegrarna Kongahälla. I klass 4 slutar vi 4 av 8 lag.

Gött att se er idag killar och stort tack för denna säsong. Det har varit en ära att få träna och coacha er. Ni är hur sköna och grymma som helst! Serien - klass 2, Serien klass 4