Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 5 5 0 0 15
2 Lindome GIF 1 0 0 1 0
3 Torslanda IK 1 0 0 1 0
4 Landvetter IF 1 0 0 1 0
5 Lundby IF 06 1 0 0 1 0
6 Lerums IS 1 0 0 1 0

Match

Lindome GIF

3 - 4
Lindevi IP
4 december 2011
12:00

Hönö/Björkö

Referat

Referat: Lindome GIF - Hönö/Björkö

Efter en helt underbar bal på slottet igår kväll så var det dags att ta sig an Göteborgs Juventus, Lindome, i sista Novemberseriematchen för i år. Den värsta vurnan hade lagt sig, men istället behagade himlens portar öppna sig till och från och göra vintern lite mindre behaglig att uthärda...

Lite var nog tjejerna (och några av oss andra också) mentalt kvar i gårdagskvällens festliga firande och var kanske inte riktigt så laddade som vi brukar vara, för det såg inte alls särskilt bra ut den första delen av första halvlek. Vi vågade inte gå in i närkamperna som vi brukar, passningsspelet hackade och det blev mest tjongbollar på chans. Inte alls likt HBÖ PowerGirls.

Vi fortsatte ändå att kämpa på och ju mer halvleken led så tog vi över spelet mer och mer. Till vårt försvar skall också sägas att bollen hade en förunderlig förmåga att studsa Newcastle-kopiornas väg, men när den hamnade i vår ägo kändes den radiostyrd att antingen limmas fast i gräset eller få en fanatisk fart, ungefär som när man kletar senap i bakdelen på en katt...

1-1 i halvlek och lite peptalk att spelet kommer om vi bara fortsätter försöka. Det kan ju inte gå troll i spelet en hel match, eller...? Men i början på andra halvlek fortsätter spelet att ta emot, vi försöker hålla igång passningsspelet, men gör det svårt för oss genom att hålla i bollen lite för länge och tränger ihop spelet istället för att använda farten och hela planens bredd.

Trycket har vi mot Lindomes mål, men som det kan vara ibland när det ena laget pressar på så kommer motsåndarna i kontringar som på något underligt sätt snubblas in i mål. Tungt och motigt... Med bara en handfull minuter kvar så ligger vi därför under med 1-3 och det känns som att nu, nu kommer första förlusten någonsin i utomhusspelet...

Men då gör tjejerna det som de brukar göra i det som verkar vara hopplösa lägen. De snäpper upp sig ytterligare och tar fram kämpatakterna som under större delen av matchen varit som bortblåsta. 2-3 kommer på en välriktad utspark till en genomlöpande Tilda (assist Nadja!). Kvitteringen kommer när en av våra (ung. 3487) hörnor under andra halvlek studsar ut till vår högt stående backlinje som sätter en stenhård pass på fötterna på Tilda, som tar emot den, vänder på en guldglimmande tiokrona och sätter den i bortre gaveln.

Men de här tjejerna nöjer sig inte med oavgjort. De fortsätter tills mannen med den svarta krulltutan blåst för sista gången. Det som sedan händer är därför något som är så otroligt typiskt för våra tjejer, och huvudpersonen i dramat är en debutant i den vita tröjan när det gäller 9-mannaspelet: Alva "Landström-kopian" Bryngelsson.

Perioden innan har hon brutit ett antal uppspel från Lindome, levererat djupledsbollar och bidragit till att hålla trycket mot motståndarmålet, och i sista minuten kommer så pricken över Y. På den 3498:e hörnan kommer bollen i en vid båge mot Alva. Hade förloppet spelats upp i slow-motion hade man sett hur hon fixerade bollen med blicken, spänt kroppen som en pilbåge och dragit till med en nick som gick i en perfekt båge över Lindome-målvakten. Men nu gick det mycket snabbare än så. 4-3 och några sekunder efter avspark så blåste domaren för full tid. LYCKA!

Även när spelet låser sig fullständigt så finns det ändå något extra att ta fram hos tjejerna. Det är skönt att veta, och för er föräldrar som såg matchen - vi VAR aldrig oroliga...

Hörde också att ni tjejer som varit med på F05/06-tjejernas träning hade gjort det kanonbra. Hoppas ni tyckte det var kul, och vill ni så kan vi säkert ordna fler tillfällen.

Nu så är det dags att få lite välförtjänt vila från matchandet. Vi fortsätter dock träningarna ett tag till - denna vecka tisdag och söndag. TACK för spänningen och den iskalla avslutningen ni levererade idag tjejer. TACK också för stödet från läktaren från den påpälsade hejaklacken. "Chill out" i veckan!

För övrigt är detta referat skrivet från ett hotellrum i Stockholm, vilket innebär att jag tyvärr missar ytterligare en träning på tisdag. Vet dock att ni tjejer kommer att bli väl omhändertagna och effektivt drillade på träningen i Hedenhallen. Ha det gott, och sätt inte i er för mycket pepparkakor och lussekatter!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 3 0 0 0 6
Alva Wiseman 1 0 1 0 0 1
Elin Torgersson 1 0 1 0 0 1
Julia "Julle" Alsvik 1 0 1 0 0 1
Julia Andborn 1 0 1 0 0 1
Stella Alexandersson 1 0 1 0 0 1
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Elin Johansson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng