6 oktober 2018
12:00

Hjältevads Mariannelunds IS 9-m

Referat: IFK Västervik 9-m - Hjältevads Mariannelunds IS 9-m

Säsongens sista match för P02-gänget spelades på Örbäckens IP nere i Västervik. Tyvärr så hade IFK lite tunt med folk till denna match så det var 9-manna som gällde. Vi valde att åka med hela truppen(14 man)vi hade tagit ut ändå nu när det var sista matchen. Vi var pigga inledningsvis och tog tag i matchen. Redan efter 15 min ledde vi med 2-0 efter mål först av Axel, som på pass av Benjamin, avslutade behärskat när han kom fri. Andra målet gjorde Benjamin själv efter ha vunnit boll på mittplan, avancerade han framåt och tryckte in bollen. IFK hade hittills inte haft så många farligheter men kontrade i 20:min efter en av våra hörnor in en reducering genom sin kvicke anfallare. Detta påverkade oss inte så mycket utan vi fortsatte trycka på och gjorde nån minut senare 3-1 efter att Mustafa tagit sig fram fint på vänsterkanten och spelat snett-inåt-bakåt till Hadi som satte bollen i nät. Men ju längre halvleken gick desto mer åt sig Västervik in i matchen och skapade chanser genom snabba omställningar. Dom lyckades både reducera och kvittera innan paus. 10 min in i andra halvlek rann IFKs kvicke anfallare igenom igen och gjorde sitt och V-viks fjärde mål för dagen. Efter det orkade vi inte riktigt resa oss. Vi försökte men istället gjorde dom två mål till innan domaren blåste av matchen..
Mål: Axel, Benjamin och Hadi
Ass: Benjamin och Mustafa