Referat: Hälsö/Björkö - Sävedalens IF

Hälsö/Björkö – Sävedalens IF (1-1) seger till Sävedalen efter straffar
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 1-1 (27min) Johan Forseström
-
8-delsfinal i Sanktan slutspelet och motståndet var Sävedalens IF, med många duktiga spelare från klass 1 spel de senaste åren. Matchen blåstes igång av den duktiga domaren och det var full fart från början. Sävedalen satte upp ett högt tempo och vi fick vara på tårna hela tiden. Sävedalen hade ett visst övertag på mittmittfältet och slog flera farliga genomskärare ett flertal gånger och hade bra speed i löpningarna, Gurra och Åstrand fick fullt upp på mittfältet med rörliga Sävedalenspelare.
-
Vi repar dock mod och börjar allt mer jämna ut spelet. Backlinjen med Erik och Magnus spelar som vanligt stabilt och säkert, men djupledslöpningarna från Sävedalen vållade oss en hel del problem i den första halvleken. (7min) Ett fint anfall där bollen går ut till Forse, som får på ett bra skott, men skottet går utanför.
(8min) En farlig Sävedalenhörna men vi avvärjer situationen.
-
(13min) Friläge för Sävedalen i en av dessa fina genomskärande passningar, men Wille i målet är bra med på noterna. Högt tempo och stundtals en sevärd första halvlek.
(17min) Bra spel från oss igen och bollen går ut till Emil Henricsson som drar på ett långskott, som vållar målvakten vissa problem. Minuten senare (18min) bollen går till Marcus på högerkanten som dribblar sig igenom och skjuter ett bra skott, men det går i burgaveln. (20min) Sävedalen trycker på och får en hörna som blir farlig, men vi lyckas få undan bollen.
(26min) En snabb omställning av Sävedalen och vi hänger inte riktigt med på vår vänsterkant, det blir ett inspel från kanten in till omarkerad Sävedalenspelare som enkelt skjuter in ledningsmålet 1-0, där hängde vi inte riktigt med från mittfältet.
Men redan i nästa anfall (27min) så går bollen fram till Forse från Magnus och Forse skottfintar och drar sin back och skjuter otagbart in bollen upp i nättaket, 1-1 gött nu är vi med i matchen igen.
-
2:A HALVLEK
Vi byter runt lite bland positionerna i halvlek och Rasmus, Adde och Petter kommer in och vi sätter ner Andreas och Josh på mitten för att bättre kanske få kontroll på Sävedalens kvicka spelare på mittmittfältet.
Vi lyfter oss allt mer i den 2:a halvleken och var det Sävedalen som var det bättre laget i den 1:a halvleken, så var det definitivt vi som var det bättre laget i den 2:a halvleken, strålande spel stundtals och ett flertal klara målchanser och som domaren sa till oss efter matchen ”Varför gör inte mål på era fina lägen” Och visst vi hade rejält oflyt med våra målchanser i den 2:a halvleken, vi borde avgjort innan full tid. Även om spelet var jämnt i matchen så hade vi trycket och de bästa målchanserna.
-
(10min) Bländande spel mellan Forse, Emil, Forse igen och fri med målvakten skall han placera in bollen, men skjuter tyvärr rätt på. (20-25min) Nu har vi flera giftiga chanser och efter en fint slagen hörna når bollen till Erik som kommer med fart och perfekt sätter pannan till och nickar enligt regelboken ner i marken, men tyvärr studsar den upp strax över målet istället, vilket bra läge. Även Marcus var het och hade minst två giftiga målchanser, som han normalt sett hade gjort minst ett mål på, men turen var inte riktigt med oss denna dag. Domaren blåser för full tid 1-1 och nu väntar straffar. Vem skall slå dessa tro.
-
Lottningen görs och Sävedalen skall börja
Sävedalen 1 = MÅL, otagbart för för Wille
Hälsö/Björkö 1 = Josh i MÅL, placeras säkert vid målvaktens högra stolpe
Sävedalen 2 = Wille går åt rätt håll och gör en kanonräddning, nu har vi övertaget.
Hälsö/Björkö 2 = Jernarp MÅL, skjuter säkert in bollen.
Sävedalen 3 = MÅL, rätt upp i krysset
Hälsö/Björkö 3 = Marcus skjuter strax utanför stolpen, det är utjämnat
Sävedalen 4 = MÅL, säker slagen straff
Hälsö/Björkö 4 = Forse kliver fram och skjuter i ribban
Sävedalen 5 = MÅL och därmed seger till Sävedalen, vi behöver inte slå vår sista straff
-
Surt sa räven, men det är bara att bita ihop och komma igen. Hela laget gjorde en kanoninsats, det var bra spel och högt tempo, framför allt i den 2:a halvleken och vi borde ha avgjort innan full tid, men tyvärr så hade vi inte marginalerna med oss denna kväll. Hela laget gjorde trots allt en riktig kämpainsats allt ifrån målvakt, backlinje, mittfält till topp, det var bara pricken över i som fattades.