19:15

Lillån FK

Referat: Frövi IK - Lillån FK

Hemmaseger i sista matchen
FIK gästades av Lillån FK för seriematch i futsaltrean torsdagen den 19 januari. Matchen samlade ca 50 personer i publiken, stort tack för ert stöd. FIK inleder matchen bra och redan i första spelminuten är man nära att näta men Kevins skott, efter fint väggspel med Manuel, gick strax över ribban. Minuten senare skjuter Kevin ett skott som går i ribban och Hamodi får ett bra läge på returen men återigen smiter bollen över ribban. I minut 4 kommer Jonas och Manuel i ett två mot ett läge men inget mål då gästerna lyckas bryta sista passet. MIcke Larsson fick äran att vakta FIK-målet och gjorde det på ett bra sätt. Micke fick visa sina målvaktskunskaper vid flera tillfällen och b la i spelminut 6 gör Micke en bra räddning på ett avslut från Lillån. I spelminut 9 tar gästerna ledningen (0-1) efter en styrning från nära håll. FIK kvitterar minuten senare och målskytt är Manuel som vände om inne i boxen och placerade sedan bollen i målvaktens högra hörn. Två minuter senare får Frövi en frispark i ett bra läge. Johannes tar frisparken och skottet blir bra men inget mål då en spelare i gästerna lyckas toucha bollen till en hörna som blev resultatlös. I minut 12 gör Micke ett snabbt och bra utkast till Dan som testar en volley som målvakt räddar. I spelminut 16 tar FIK ledningen (2-1) efter att Dan slagit en fin passning till Johannes som trycker iväg en bössa från högerkanten som letar sig in i målvakts högra hörn. Minuten senare gör Kevin ett fint högerinstick som Manuel förvaltar väl och bredsidar in 3-1 till Frövi. Med två minuter kvar försöker Lillån reducera men Micke är säker och räddar ett bra skott från Lillån. Lillån får ytterligare ett avslut innan halvtid men återigen gör Micke en bra räddning.
FIK leder rättvist med 3-1 efter halva matchen.
Direkt i andra halvleks inledning spelar Dan, Gurra och Johannes ett bra futsalspel med avslutande skott täcks till hörna. I spelminut 25 jobbar Dan hårt och slitet medför att Jonas får chansen att från vänsterkanten spela fram Gurra som inte gör något misstag och placerar bollen i nät och det står 4-1 på resultattavlan. Hamodi får ett bra skottläge i minut 26 men inget mål då gästernas målvakt gör en bra räddning. Minuten senare får Hamodi en ny chans efter ett fint inspel från Kevin och denna gång sitter bollen i mål och 5-1 till Frövi. Nu är det mycket Frövi men det dröjer 5 minuter innan nästa mål (6-1) och det är Kevin som blir målskytt efter att med vänsterfoten smält upp bollen i nättaket. I minut 35 reducerar LIllån (6-2) efter ett anfall som Micke först gör en bra räddning men sedan petar Lillån in returen. I minut 39 utökar FIK ledningen till 7-2 efter att Hamodi spelat fram Kevin som avslutade säkert genom att placera bollen i nät. Kevins mål blir matchens sista så slutresultatet skrivs till 7-2 vilket är rättvist.