1 september 2024
13:00

Årsunda IF

Referat: Fagersta Södra IK - Årsunda IF

Torsk på hemmaplan med 1-2 mot Årsunda . Södra åkte på en tuff förlust på hemmaplan då man gästades utav Årsunda som innan matchen stod på samma poäng som Södra .
Första halvlek var ett enda långt sömnpiller där Södra hade 3 avslut mot mål mot Årsundas 0 avslut .
I andra halvlek så tar Årsunda ledningen med 1-0 i den 47:e minuten när man får ett inkast på offensiv planhalva som Södrakillarna inte var riktigt med på utan Noah Sjöstrand får ett friläge som han förvaltar . Södra får vänta till den 76:e minuten innan första rejäla målchansen dyker upp när inbytte junioren Anto Minasian är igenom efter fint spel men målvakten gör en fin räddning och räddar till hörna . På den efterföljande hörnan nickar Elias Adamsson in kvitteringen 1-1 passning utav Serge Hermann. Spelet öppnar upp sig för inget utav lagen ville ha oavgjort . Årsunda har ett bra läge i den 78:e minuten men avslutet högt över från ett bra läge . Den stora kvitteringschansen får Farre Ismael i den 79:e minuten som gör helt rätt som chippar över en utrusande mv men bolluslingen går nån cm utanför stolpen. Istället så avgör seriens skytteligeledare Noah Sjöstrand med sitt 18:e mål i serien och faställer slutresultatet till 1-2 . Södra har en bra chans i den 87:e minuten efter en hörnvariant men bollen återigen strax utanför stolpen. Årsunda håller undan och vinner med 2-1 .
Detta var första förlusten för höstsäsongen så det var ett väldigt besviket hemmalag efter matchen . Spelmässigt var det inte alls lika bra som dem tidigare matcherna under hösten utan Södra fastnade gång på gång utanför Årsunda straffområde . Årsunda har 5 avslut mot mål på hela matchen och är högeffektiva med 2 mål utav Noah Sjöstrand. Södra har 8 avslut totalt.