Avestavallen konstgräs
7 juni 2024
19:00

Referat: Avesta AIK - Fagersta Södra IK

Härlig 3-0 seger i bruksderbyt mot Avesta på bortaplan. Det var två revanchsugna lag som möttes på fredagskvällen på Avestavallen efter att ha förlorat med uddamålet i omgången innan . Avesta tog tag i taktpinnen och förde spelet första 15 min utan att skapa något istället är det Södra som får första läget när Jojo Jemal i den 17:e minuten drar en frispark mot mål där Avestakeepern tippar bollen i ribban. Jojo har ytterligare 2 skott som Mv i Avesta räddar i den 22:a och 23:e minuten. I den 29:e minuten får Mahdi ett bra läge och lyfter bollen över målvakten men en Avestaback rensar bort bollen på mållinjen. Oscar i södramålet räddar två fina lägen i den 35:e och 38:e minuten. 0-0 i halvtid

I andra halvlek så har lagen varsin halvchans innan Aron Granqvist får ett bra läge i den 53:e minuten men bollen går strax utanför stolpen. 1-0 till Södra kommer i den 55:e minuten när Jocke Larsson hittar Jojo Jemal med en djupledsboll och Jojo chippar in bollen bakom målisen . Mahdi Hosaini har en kanon mot Avestakeepern som räddar snyggt i den 66:e minuten. Adam Tumma i Avesta har ett bra läge i den 69:e minuten men bollen går nån cm utanför stolpen. Istället så gör Södra 2-0 i den 70:e minuten genom Mehdi Hosaini som snyggt drar dit bollen på halvvolley med vänsterfoten assist Aron Granqvist . Södra är väldigt nära att utöka sin ledning minuten senare när Aron Granqvist lossar ett skott som mv räddar snyggt. Avesta går all in och försöker sig ath närma Södra i mål protokollet och man har 3 halvchanser utan resultat . Istället så avgör Aron Granqvist med sitt 3-0 mål efter ett fantastiskt förarbete utav Jojo Jemal så rundar Aron Granqvist målvakten och slår in bollen i öppet mål . Domaren blåser av matchen och Södras anhängare som kom i stort antal fick jubla över derbyvinsten .

Det här var en riktig krigarseger där hela truppen bidrog till den viktiga segern .