19 juni 2024
19:00

Fagersta Södra IK

Referat: Helges IF - Fagersta Södra IK

Mamoud och Jojo målskyttar när Södra föll med 2-3 på bortaplan mot Helges . Södra åkte på ännu en uddamålsförlust i seriespelet nu mot topplaget Helges . Det var Södra som fick första läget när Ali Aljousef i den 14:e minuten lobbar bollen över målvakten men bollen går ett par cm utanför stolpen. Istället tar hemmalaget Helges ledningen med 1-0 i den 17:e minuten när man får en väldigt tveksam straff som man förvaltar . Helges gör också 2-0 i den 36:e minuten när en friställd spelare får nicka in bollen . Södra har ett bra läge i den 45:e minuten när Jojo Jemal drar en frispark men mv räddar snyggt avslutet . 2-0 i halvtid till Helges .

Efter några väl valda ord utav coach Calle I halvtid så kom Södra ut som ett nytt lag i andra halvlek.
Aron Granqvist har ett jätteläge i den 48:e minuten men mv räddar skottet . Södras 1-2 gör Jojo Jemal i den 50:e minuten. Södra fortsätter att ösa på framåt och Jojo har ett ytterligare ett bra läge men bollen över . Södra har ett kvittering inne i målet i den 54 :e minuten när Ali Aljousef nickar in bollen . Men domaren har upptäckt en offside på nån annan spelare som inte är i närheten av bollen !!!! Södra fortsätter att jaga en kvittering och shafick irarema träffar insidan av stolpen och ut i den 58:e minuten. Helges utökar sin ledning till 3-1 i den 71:a minuten när man gör mål på sitt enda avslut i andra halvlek. Södra gör 2-3 i den 88:e minuten genom mamoud Aydi efter ett mycket vackert anfall , det var 17-årige Mamouds första A-lags mål . Södra får energi utav 2-3 målet och skapar chans på chans på övertid mot ett tröttkört Helges . Sammy Elturk har ett kanonläge för kvittering men lyfter bollen strax utanför stolpen i den 91:a minuten. I den 92:a minuten nickar mamoud över ribban efter ett fint anfall . I den 94:e minuten får Södra en bra kvitteringschans när Jocke Larsson drar en frispark mot mål men duktiga hemmamålisen räddar och på returen ska bara Farre Ismael bara lyfta in bollen över den liggande målvakten men bollen
seglar över ribban istället. Det här var en riktigt tung förlust där Södra gjorde en dålig halvlek och en mycket bra halvlek där Södra hade 13-1 i avslut !!!! Nu går spelare och ledare på välförtjänt sommarvila och seriespelet återupptas första helgen i Augusti.