25 juni 2024
19:00

Frövi IK

Referat: Glanshammars IF - Frövi IK

Solsken, värmebölja och en fantastisk fin gräsmatta var förutsättningarna när FIK gästade Glanshammars IF för match i Närkes Allsvenskas 13:e omgång. Publiksiffran noterades till 130 personer och många blå/vita supportrar var på plats vilket vi är väldigt tacksamma för.
I matchens första spelminut kommer FIK upp på vänsterkanten men istället för anfallschans kom en frispark emot. Minuten senare testar GIF att lyfta en långboll men Chrille i FIK-försvaret avvärjer långbollen med en nick. I minut 4 kommer Kevin med hög fart och stoppas med en armdragning som borde ha medfört gultkort men endast frispark till FIK. I 5:e minuten kastar Anton in ett inkast i boxen där både Höijer och Runa finns, det blir tilltrasslat och farligt men GIF lyckas få bort bollen. I minut 7 testar GIF ett skott en bit utifrån som Micke i FIK-målet räddar väldigt enkelt. I minut 8 visar FIK-försvaret upp bra spelförståelse när man ställer GIF offside när man lyfte en långboll. I min 13 skapar GIF 2 hörnor men båda blir resultatlösa. Vid hörna nr 2 ställde FIK snabbt om och skapade ett farligt läge då Anton spelade in bollen i boxen men en oklippt tånagel i GIF hindrar bollen att komma fram till Kevin som var i ett farligt läge. I spelmiut 15 rullar Chrille till Theo som spelar vidare till Anton som i sin tur spelar in bollen till Höijer och det kommer ett avslut men inget mål då målvakt gör en bra räddning. I minut 17 passar Eliott till Wille A som lyfter bollen till Kevin som kommer in i boxens vänstra sida och det kommer ett skott som letar sig in i mål och FIK tar ledningen i matchen (0-1). Minuten senare testar Runa ett skott som mv räddar. I min 22 gör GIF ett inlyft i boxen som Micke går ut och plockar bollen på bästa sätt. I min 30 är det farligt men Höijers inspel mot Kevin täcks av mv annars farligt läge. I min 34 kapas Kevin och gultkort till en lirare i GIF. Minuten senare tar en GIF-spelare till en halvnelson för att stoppa Anton men inget gult för denna förseelse. I min 37 spelar Wille A vägg med Alex och spelar sedan vidare till Anton som gör en instickare men ett långt ben i GIF styr bollen till hörna som tyvärr blev resultatlös. I nästa spelminut kommer GIF i en omställning men ett bra hemjobb av Wille A räddar upp situationen. I spelminut 42 rullar FIK fin fotboll som avslutas med ett inspel från Kevin som Runa styr men inget mål då mv gör en bra räddning. Minuten senare hockeytacklas Alex som fick med sig en frispark men inget gult vilket förvånade alla på Skölvboslätt. I slutet av första slarvar FIK vilket medför att GIF får till ett farligt avslut men Micke är med och gör en fin räddning.
0-1 i paus, ledning Frövi
I min 46 lyfter Anton in bollen mot Alex, som finns i ett bra nickläge inne i boxen, men bollen smet precis över Alex annars väldigt bra chans. I minut 49 gör Frövi en snabb omställning som avslutas med ett inspel från Kevin mot Höijer men tyvärr blev passningen lite för hård annars var det ett väldigt bra läge för FIK att näta. I spelminut 50 lyfter GIF in en frispark i boxen som Micke säkert går ut och greppar. I minut 51 får GIF en hörna som lyfts in i målområdet och Micke tacklas en tackling som gett 2 min i SHL men ingen signal på Skölvboslätt vilket gjorde Micke väldigt upprörd. I min 52 testar Höijer en cykelspark men tyvärr smet bollen över ribban. I minut 53 bryter Höijer en passning inom GIF och går in i boxens högra sida och "pang" Frövi utökar sin ledning (0-2). I spelminut 59 rullar FIK upp ett farligt anfall men sista insticket från Runa tåas bort, annars farligt. I min 60 får Frövi ett bra frisparksläge som slås mot mål men boll strax utanför målramen. I min 63 har Anton chans att punktera matchen med bredsidan förbi mv gick retligt i stolpen. I min 64 slår mittback i GIF en långboll som medfrör att en spelare bryter sig förbi två FIK-backar och sedan kommer ett inspel som medför styrning i mål och GIF har reducerat (1-2). I min 66 spelar Höijer till Kevin som går in i boxen och får till ett avslut men skottet täcks av ett GIF-ben. I min 67 lyfter GIF in bollen i boxen som Micke plockar ned på ett säkert sätt. I spelminut 72 får GIF ett inkast på offensiv planhalva. Inkastet kastas in i boxen och en FIK-back nickar bort bollen som hamnar hos en GIF spelare som från s-linjen får drömträff och skottet letar sig in i mål, kvitterat (2-2). I min 76 försöker Runa frispela Heda men boll når en fram, synd annars bra läge. I min 76 gör FIK en instickare mot Runa men mv är tiondelen före Runa. I min 77 kommer Heda i ett bra skottläge men vänsterskruven smet över ribban. I min 79 spelar FIK in bollen i boxen men en back i GIF styr bollen ofrivilligt till mv framför flera FIK:are i bra lägen. I min 80 tacklas Oscar och får med sig en frispark som Wille M lyfter in i boxen men GIF lyckas få bort bollen. I min 82 gör GIF två försök att lyfta in bollen i boxen men FIK har inga problem att avvärja anfallsförsöken. I min 87 spelar Oscar fram Kevin som bryter sig in i boxens vänstar sida men inget mål då mv vann sista duellen. I sista spelminuten lyfter Frövi in bollen mot Oscar som i nickduell med mv får med sig en hörna. Hörnan lyfts mot bortre där Gurra möter med pannan men nicken räddas på mållinjen av målvakt.
Oavgjort (2-2) känns lite surt efter ledning med 2-0 men nu tar vi ett somamaruppehåll och laddar upp oss inför höstsäsongen i Närkes Allsvenska där FIK i skrivande stund ligger i ett bra slagläge.