19:00

Frövi IK

Referat: IFK Hallsberg - Frövi IK

Inget skönspel på dålig plan
IFK Hallsberg bjöd in till match i Närkes Allsvenska och ursäktar sig med en konstgräsplan som inte håller godkänd nivå men det är inte föreningen som ansvarar för planen utan det är kommunen i Hallsberg som inte agerar. Under uppvärmningen pågår det aktiviter på Frövis planhalva med allt ifrån att tejpa den farliga platsmattan till att stampa ned lösa delar. Observera att planen är lika för båda lagen och att hemmalaget själva tycker planen är i bedrövligt skick.
Inte de bästa förutsättningar för toppfotboll och det blir det inte heller...
Första fem i matchen är lugn och inga farliga anfall skapas. I spelminut 7 gör Alex en fin tackling men Frövi-publiken blir väldigt förvånande när Alex får ett gultkort för duellspelet (under matchen bjuds det b la på farliga tacklingar med dobbarna före från hemmalaget men då kom inga gulakort så med Frövi-ögon känns det tråkigt att lagen inte behandlas lika.
I minut 11 kommer matchens första farlighet och det börjar med en klack från Oscar till Anton som elegant spelar fram Kevin som tar några snabba och trycker iväg bössan, lite till höger runt straffområdslinjen, men tyvärr smet bollen några decimeter utanför mv`s högra stolpe. I minut 17 rullar FIK upp ett farligt anfall men som avvärjs av hemmalaget som direkt skapar en kontring som mycket väl kunnat bli farlig men Anton avvärjde kontringsläget via ett bra hemjobb. I minut 20 är det Frövi som skapar och anfallet avslutas med att Anton kommer in i boxens vänstrakant och får till ett avslut som mv räddar. I minut 21 spelar Kevin bollen till Höijer som vräker iväg en kanon som mv lyckas boxa till hörna, nära men inget nätrassel. I minut 23 kommer hemmalagets första farlighet i matchen och det är en långboll från försvaret som medför att en spelare kommer in i boxens högra sida och passar sedan snett inåt och det blir mål från nära håll så 1-0 till Hallsberg. I samband med denna omställning ville Frövi ha en offsideavblåsning men så blev det inte. Två minuter senare kommer Höijer på vänsterkanten och laddar bössan och skottet som är hårt räddas av mv men Kevin hugger direkt på returen och från några meters håll så bredsidar Kevin in 1-1. Närmaste kvatren skapar båda lagen några anfall som medför hörnor men inget lag är nära att näta. Nästa farlighet i matchen kom i minut 40 och det är Höijer som fick ett nickläge på ett högerinlägg från Kevin men inget mål på Filips nick då bollen smet förbi fel sida av stolpen. Minuten senare gör Alex en klockren tackling och regelrätt tackling men trotts det kommer en signal emot och väldigt irritation hos Frövi. I och med signalen så för Hallsberg en frispark i ett bra läge men skottet skjuts i Frövis 3-manna mur. I minut 43 är det farligt spel från Hallsberg som medför frispark Frövi men inget gultkort från domaren. Minuten senare får FRövi ytterligare en frispark och denna gång på offensiv högerkant. Wille M lyfter in frisparken i boxen och Höijer möter upp med pannan och nikcar in bollen i målområdet där det blir tilltrasslat men inget mål på farligheten.
1-1 i paus
Direkt i andras inledning vinner Höijer en duell högt upp på offensiv högerkant och skall precis gå in i boxen när det kom en signal från ingenstans för något som vi inte förstår. Minuten senare skapar Hallsberg ett anfall som Frövi ser ut att kontrollera men det kommer ett skott från s-linjen som letade sig in i Luddes vänstra hörn och 2-1 till Hallsberg. Minuten senare för Wille M en cross mot Holmen som medför att vänsterback i Hallsberg nickar förbi egen målvakt och bollen rullar mot öppet mål med mv hinner upp bollen några decimeter före mållinjen. Mellan spelminut 5 och 7 kommer flera signaler som upprör FIK-spelarna. I minut 11 får Hallsberg en hörna som blir resultatlös. I minut 12 spelar Holmén till Höijer som spelar vidare till Kevin som från s-linjen testar ett skott men boll över ribban. I minut 14 kommer Hallsberg lite för lätt in i boxen och får göra 3-1. Frövi skapar flera anfall och får närmaste minutrarna några hörnor men inga mål på chanserna. Rickard blir väligt förvånad i spel när han i spelminut 23 får ett gultkort av domaren. I minut 27 slår Johannes en fin lyra som Höijer tar ned och sedan kommer ett snett bakåt inspel men tyvärr går bollen förbi alla i boxen och farligheten försvann som smör i solsken. I minut 31 kommer Wille A på högerkanten och gör ett inlägg men mv är med och plockar inlägget. I minut 32 spelar Kevin bollen till Aspen som gör ett inlägg från vänsterkanten. Inlägget letar sig in i målområdet och en det kommer en lätt styrning från Alex som medför att Höijer sedan trycker i reduceringen 3-2. I minut 32 får 16-åriga Elias göra debut i Närkes Allsvenska (gör ett bra inhopp) och i första duellen får Elias en frispark med sig. Rickard lyfter in frisparken i boxen och det blir tilltrasslat och farligt men tillslut lyckas Hallsberg rensa bort bollen och får en omställning men omställningschansen stoppar Elias via ett bra hemjobb. I minut 36 spelar Aspen till Kevin som testar ett vänsterinspel mot Alex. som finns i ett bra läge, men en tå i hemmalaget lyckas täcka inspelet. I minut 37 skapar FIK en farlighet som medför att hallsberg styr bollen till en hörna men domaren dömmer inspark men det blir högljutt på planen och dommaren ändrar sitt beslut och FIK fick en hörna som tyvärr blev resultatlös. Hallsberg kommer minuten senare upp på offensiv planhalva och testar ett instick med Ludde i FIK-målet är med och är först på bollen. I minut 41 trycker FIK på och har farliga lägen inne i boxen men får inte till avsluten. Minuten senare trycker Kevin i väg bollen med vänsterfoten men mv räddar skottet. I minut 44 gör hemmalaget 4-2 på ett skott från s-linjen. Det blir matchens sista mål så hemmalaget vinner med 4-2.