13:00

Frövi IK

Referat: Bobby BK - Frövi IK

Stabilt Frövi tog 3p i bortamatchen mot Bobby
Matchen har precis börjat när FIK rullar upp ett farligt anfall på högerkanten där Anton kommer med fart men anfallet blir resultatlöst. I matchminut 5 dras Anton i armen precis utanför straffområdet och vi får en frispark i ett väldigt bra läge. Johannes slår frisparken på mål men hemmalagets målvakt gör en bra räddning. FIK har mestadels bollen men Bobby tillåts sticka upp i några anfall och testar bla två skott i matchminut 8 respeketive 10 men båda skotten är långt från mål. I matchminut 11 spelar Johannes bollen till Runa som kommer fri inne i straffområdet men återigen en bra räddning från Bobbys målvakt - synd väldigt bra läge. I matchminut 13 får vi en frispark på högerkanten som slås av Rasmus. Frisparken hittar fram till Johannes som nickar men bollen går precis utanför. Johannes får minuten senare återigen ett bra nickläge men nicken går över. I matchminut 16 fälls Runa på straffområdslinjen och får frispark i ett väldigt bra läge. Johannes tar frisparken och klipper till och bollen går i nät, härligt! ledning med 0-1. Burin kommer fri med målvakten i matchminut 17 men målvakt räddar. I matchminut 18 gör vi en väldigt bra omställning som tyvärr blir resultatlös efter att sista touchen inte sitter. Bobby får en hörna i matchminut 23 som blir resultatlös. I matchminut 24 spelar Runa bollen till Johannes som passar vidare mot Anton som är i ett bra läge inne i straffområdet men målvakt hinner fram med en hand. Bobby spelar en fysisk fotboll och det märks i matchminut 28 då Burin åker på en hockeytackling och får med sig en frispark på offensiv planhalva. Frisparken slås mot mål och vi trycker på men Bobby lyckas rensa bort bollen. I matchminut 29 får vi en hörna som Rasmus slår mot bortre och där finns Johannes som från ett bra läge får till en nick som går precis över. Minuten senare får Bobby till ett skott som Ludde räddar med en klassräddning. Vi får en hörna i matchminut 33 och i andra våg trycker vi på där bla Lilja är inne i boxen men back och målvakt är ivägen. Vi spelar till oss ytterligare en hörna i matchminut 35 som tyvärr blir resultatlös. Bobby spelar till sig en frispark i ett bra läge i matchminut 39 men förvaltar inte läget. Wille slår en fin crossboll mot Runa med några minuter kvar av första och Runa finns i ett bra läge men blir avblåst för en offside som vissa tyckte var fel men från sidan gick det inte att avgöra. I matchminut 44 kapas Anton fult och FIK får en frispark på vänsterkantens offensiva planhalva. Rasmus slår frisparken mot mål och det är nära att bollen går in men målvakt tippar till hörna. Vi hinner men ytterligar ett anfall innan pausvila som medför frispark till FIK. Frisparken slås mot Johannes som nickar mot mål men bollen styrs bort till en hörna som blir resultatlös. Ledning med 0-1 efter 45, men borde nog ha varit ytterligare ett eller några fler mål till FIK.
I första spleminuten i andra rullar vi upp ett vackert skolboksanfall som avslutas med skott från Johannes men bollen går i stolpen och ut - väldigt nära! Två minuter senare får Rasmus en smäll i ansiktet som medför frispark till FIK i ett bra läge precis utanför straffområdet. Wille testar med ett direktskott men frisparken går över. I matchminut 49 spelar vi en fin fotboll inom laget som anslutas med att Johannes spelar in bollen till Runa som från nära håll styr in bollen i mål men tyvärr hittade domaren en offside. I matchminut 51 dribblar Runa inne i straffområdet och fälls och signalen kommer för straff - Ludde tar straffen och gör inget misstag och FIK utökar sin ledning till 0-2. Lilja testar ett vänsterskott i matchminut 57 men hemmalagets målvakt räddar. Oscar kommer på högerkanten i matchminut 63 och slår ett fint inlägg där bollen hamnar hos Anton som i ett bra läge hindras i avslutet. I matchminut 66 fälls Runa några meter utanför straffområdet och FIK får frispark. Oscar slår frisparken på mål med följd att målvakt släpper retur som blir resultatlös. Vi trycker på och har mestadels bollen och i matchminut 68 kommer 0-3 och det är Kevin som blir målskytt efter ett välplacerat skott i målvaktens högra hörn. I matchminut 72 spelar Dennis fram Runa som passar vidare till Kevin som testar ett skott men hemmalagets målvakt gör en bra räddning. Minuten senare gör Runa 0-4 efter en fin framspelning av Kevin. Wille kommer med hög fart på vänsterkanten och kapas fullt och får med sig en frispark som blir resultatlös. I matchminut 78 kommer Runa in i straffområdet men stör precis när avslutet skall komma och bollen rullar till inspark - synd väldigt bra läge! Dennis kommer med fart in i straffområdet, i spelminut 81 och är nära att bli målskytt men målvakten räddar Dennis skott. Minuten senare får Markus ett väldigt bra läge att bli målskytt då han kommer fri med målvakt men målvakt vinner duellen. I spelminut 83 testar Kevin ett skott som smiter precis utanför stolpen. I samma spelminut har Runa ett bra läge men skottet inne i boxen går över. Med 6 minuter kvar testar Anton ett skott som räddas. Med 5 minuter kvar av matchen fälls Kevin på vänsterkanten. Wille lyfter frisparken in i straffområdet och bollen letar sig fram till Anton som testar ett skott som målvakt räddar till hörna. I matchminut 88 spelar Murre fram till Kevin som får med sig en hörna. Markus slår hörnan mot Runa som direktstyr bollen som går precis över. I sista spelminuten bryter Oscar bollen i försvaret och spelar snabbt bollen till Runa som passar vidare till Kevin men matchens sista skott räddas av hemmalagets målvakt. FIK vinner rättvis med 4 mål mot 0 och är klara för kval till div 6.