19:00

Frövi IK 2

Referat: Glanshammars IF 2 - Frövi IK 2

Vinst i bortamatchen som spelades på hemmaplan!
Frövi IK:s bortamatch mot Glanshammars IF i reservlagsserien spelades på Fröjevis konstgräsplan. Förutsättningarna inför matchen var enkla då 1 poäng räckte för Frövi att bli seriesegrare. I spelminut 3 rullar vi upp ett fint spel då OH hittar Dennis på mitten och Dennis rullar vidare till Kalle E på vänsterkanten som i sin tur spelar tillbaka till Dennis som kom i full fart ned mot kortlinjen. Dennis får till ett inspel lite snett bakåt men tyvärr får inte Lilja träff på bollen som går utanför, var ett väldigt bra spel som mycket väl kunnat slutat bättre. Tre minuter senare går Glanshammar till anfall som blir resultatlös då FIK vinner bollen inne i boxen. Markus är nära att ge FIK ledningen i spelminut 8 men skottet tar i ribban. I spelminut 10 tar vi ledningen (0-1) då Bashir vinner bollen av motståndarnas mittbackar och sedan får till ett skott som sitter i nätet. Efter målet tappar vi lite fart och spelet är lite fram och tillbaka. Glanshammar kvitterar (1-1) i spelminut 26 då man kom loss på högerkanten. Minuten efter kvitteringen är FIK nära att ta ledningen men Kevins lyft in mot mål tar i ribban. Med ca kvarten kvar bryter vi bollen, helt korrekt, inne i eget starffområdet men domaren uppfattar situationen på annat sätt och blåser straff som resulterar i ledning för Glanshammar (2-1). Det blir inga fler mål i första utan Glanshammar leder med 2-1 efter 45 minuter. I andra halvleks andra spelminut får Johannes bollen en bit upp på plan och ser att Glanshammars målvakt är långt ut men skottet går utanför - synd, var ett väldigt bra läge. I andra halvlek orkar inte Glanshammar hänga med Frövi då orken tryter. Vi har det mesta av spelet men det dröjer till spelminut 83 innan vi får utdelning och det är Kalle E som sätter kvitteringen (2-2) efter att Kevin hittat fram med ett pass till Kalle som placerar bollen i målvaktens vänstra hörn på ett skott inne i straffområdet. I spelminut 88 blir Kalle E tvåmålsskytt på ett hårt skott som letar sig in i nättaket, ledning Frövi (2-3). Att en tåfjutt kan vara farligt det vet de flesta och det visade Markus i sista spelminuten då han utökat Frövis ledning (2-4) efter en äkta tåfjutt inne i straffområdet. Vi vinner rättvist matchen och njuter av en höstserie där vi blir obesegrade och vinner serien.