19:30

Laxå IF

Referat: Frövi IK - Laxå IF

En härlig och klart rättvist seger mot Laxå IF
FIK är klara för avancemang i Myresjöhus Cup efter en 5-0 vinst i sista gruppspelsmatchen mot Laxå IF. Vi går vidare i gruppen efter att ha spelat ihop 6p och 12-6 i målskillnad. Matchen mot Laxå började vi lite försiktigt och vi får inte riktigt till det spel och driv vi har inom oss. Spelmässigt i första så borde vi nog ha gjort något mål då vi hade en del fina chanser men vi sätter inte chanserna. Då Laxå IF är ett div 5 lag så hade vi en bonusstraff, en straff som vi valde att slå innan andra halvlek började och Danne fick förtroendet från 11m och förvaltade förtroendet med att sätta bollen i målvaktens vänstra hörn 1-0 härligt! Andra halvlek är Frövis från första till sista spark. I minut 54 ökar vi på till 2-0 genom ett fint skott utanför straffområdet från Calle efter pass från Burin. Tre minuter senare trycker vi på och får med oss en hörna från vänster en hörna som slås av Rickard med resultat att Calle nickar bollen mot mål där Burin skarvar in bollen i mål från nära håll, 3-0 mycket rättvist. 4-0 kommmer i matchminut 61 då Danne förvaltar en passning av Burin genom att säkert placera bollen i nät. Ytterligare 2 minuter senare så rullar vi upp ett fantastiskt fint anfall där bollen går med direktpass mellan 7-8 FIK-spelare innan bollen hamnar hos Wille på vänsterkanten som slår ett härligt inlägg till Danne som möter med pannan men bollen strax utanför... nära efter ett spel av högsta klass. Vi fortsätter att skapa och bollen är mestadels på motståndarnas planhalva men det dröjer till matchminut 87 innan 5-0 kommer. Kvällens sista målskytt blev David H som fick ett läge inne i boxen efter att det vara lite tilltrasslat nära Laxås mål... David tog fram vänstersläggan och "pang" - mål. Vi höjde vårt spel radikalt i andra och visade att vi har stor fotbollskunskap i laget en kunskap som vi tar med oss inför nästa omgång i cupen.