Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Waggeryds IK F-14
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Waggeryds IK F-14.
F-14
Följ oss för uppdateringar
HYGIENRUTINER
Tänk på att du inte får vara i kiosken om du är förkyld/sjuk. Byt då med någon annan! Observera att detta även gäller om ni har t.ex magsjuka i familjen, även om den som är i kiosken inte har några symptom.
Alla som är i kiosken/köket måste tvätta händerna noga med tvål och vatten. Var noga med att torka händerna noga efter tvätt. Kom ihåg att tvätta händerna ofta, t.ex före hantering av korv, efter toalettbesök och efter det att du hanterat din egen mobiltelefon.
Hanterar ni livsmedel måste ni vara extra noga med handhygienen och tvätta händerna före ni hanterar livsmedlen!
De som hanterar livsmedel (fixar korv eller grillar etc) ska använda förkläde samt ta av ringar och klockor.
Om du har sår eller sprickor på händerna ska du använda engångshandskar om du hanterar livsmedel. Byt handskar lika ofta som du skulle ha tvättat händerna
KIOSKINSTRUKTIONER
Välkommen till kiosken! När du är klar med ditt pass lämnar du vidare till nästa. Är du sist är det städ och låsning som gäller när ditt pass är klart. Ta med nyckeln+växelkassa och lämna vidare till nästa säljare. Är du osäker på vem du ska lämna till? Kontakta din lagansvarige. Naturligtvis betalar vi som står i kiosken för det vi äter/dricker precis som alla andra.
INNAN DU STARTAR UPP DITT PASS I KIOSKEN - Läs igenom hygienrutinen. Finns i INFO-PÄRMEN.
Växelkassan:
Vi är en kontanfri kiosk och all betalning ska ske via swish. Ni behöver inte notera hur mycket swish som kommer in. Växelkassan finns till för nödfall i kiosken.
Vid A-Lagsmatcher kommer det även att finnas en nödfallsmöjlighet att betala entrén kontant i kiosken. Det är då växelkassan behövs. Notera hur många som betalat entré kontant i kiosken.
Får ni in kontanter i växelkassan ska detta redovisas in till kansliet efter stängning. Ni sparar då 500:- i så små valörer som möjligt i växelkassan och redovisar överskottet på en redovisningsblankett (bredvid kylskåpet). Lägg blanketten och pengarna i ett kuvert och lägg sedan kuvertet i kansliets brevlåda (i dörren i korridoren)
KIOSK 123:
• Tvätta händerna och torka dessa noga!
• Ladda kaffebryggaren - kaffeinstruktion sitter på köksskåpet.
• Ta på förkläde. Ta fram korv och korvbröd från den höga frysen. Ta bara upp så många korvar ni tror det går åt. (vi vet det är svårt, men man får inte frysa in upptinad korv, så det är bättre att ta fram fler om det gått åt). Koka upp vatten och sätt sedan ner temperaturen till 1-an. Använd buljongtärning / lagerblad. Lägg i korvarna när det slutat koka. Börja värma korven på svag värme, höj värnen något om så behövs. Korven sjunker till botten när den är kall och stiger till ytan när den är färdig. Använd termometern för att se till att innertemperaturen är minst 72º. Sätt även på en liten kastrull vatten, om det kommer någon som vill ha kycklingkorv. Kycklingkorv finns längst upp i den höga frysen.
Stormkoka inte korven, då spricker den, men se till att innertemperaturen på korven har gått upp till minst 72º.
Varmhållningstemperatur måste kontrolleras med jämna mellanrum och skall vara minst 60 º. Korven får hållas varm maximalt två timmar från iläggning. Diska av termometern efter varje mätning!
Är det A-lagsmatch tas även hamburgerbröd fram. (läs instruktioner nedan)
Gå igenom sortimentet och prislistan. Ställ fram en dricka av varje slag i fönstret så att kunderna ser vad som finns. Om det är något som saknas meddelar ni kioskansvariga som då får komplettera detta.
Öppna kiosken och starta upp försäljningen. Vi är en kontantfri kiosk. Swishbetalning gäller. Inga swish under 20:-.
Se till att alla antingen använder QR-kod eller skriver meddelande ”Kiosk”.
Om det kommer frågor om innehåll/allergier finns det information i INFO-pärmen samt på baksidan av varje förpackning.
Vid stängning: Gå igenom om det är något som är slut/håller på att ta slut. SMS-a inköpsansvariga Staffan/Johanna i så fall.
Efter stängning städas kiosken. Se information ”hygienrutiner.städrutin” i INFO-pärmen. Kryssa i listan i städskåpet efter genomförd städning.
Är ni sista passet lördag och söndag ska ni även läsa av temperaturen i kylarna och frysarna. Skriv in resultatet i det rutsystem som sitter på kylskåpet.
Redovisa eventuella kontanter till kansliet. Stäng luckorna och lås med den anordning som behövs för att stänga luckorna. (pinne genom från utsidan, snurra på insidan). Släck och lås kiosken. Är du sist på IP är det även du som släcker och låser på IP. Ropa i korridoren och se om någon är kvar, annars känn så alla dörrar är låsta och lås ytterdörren när du går.
Hör av dig om något är oklart ! Kioskansvariga: Staffan L 070 – 557 98 65
Johanna R 070 – 684 10 40
Matchvärd dam-/herrmatcher :
Vid A lagsmatch Herr/Dam bör man vara på plats 1,5 h innan matchstart, följ det schema som lagansvarig fixat.
Matchvärd:
Ordna en kanna kaffe och 3 läsk och 3 bullar till domarna. Ställ detta i domarnas omklädningsrum. Glöm inte att hämta tillbaka detta från domarrummet.
Hälsa gästande lag välkomna.
Visa gästande lag till omklädningsrummet.
Övrig information:
Bollkalle / -lisor bjuds på korv och festis i halvlek.
Vid seniormatcher för Dam A och Herr A är det både korvförsäljning och grillning som gäller. (om vädret tillåter)
Grillen finns på baksidan av huvudbyggnaden och dras fram vid behov., Kol och tändvätska finns i kiosken. Gasol också.
Vi grillar hamburgare, vegoburgare och korv. Detta finns i den låga frysen längst in i kiosken. Tillbehör som rostad lök och dressing, finns i kiosken. Ställ ut detta. I kiosken ”säljer” ni då bröd som ni lägger i melittapåsar, hamburgarna får man vid grillen, tillbehör tar kunden själv.
Hamburgarna ska ha en innertemperatur på minst 70º innan ni säljer dem. Kontrolleras med sticktermometern som finns i köket.
Vid regn avgör ni själva om grillen ska tändas eller ej.
Viktigt att alla läser detta!!
RapporteraRapportera
👍Läst
RapporteraRapportera
Läst👍
RapporteraRapportera
Läst
RapporteraRapportera
Läst
RapporteraRapportera