10 augusti 2024
16:00

Edet FK

Referat: Råda BK - Edet FK

Idag var det dags för seriematch igen. Äntligen! Vi har vilat kropp och själ inför en knallhård höstsäsong. Finns bara ett enda mål med denna höst. Div 5-spel 2025. Jag tycker att vi startade upp igen på ett hedervärt sätt, det gav oss ett poäng i en mycket tuff bortamatch.

Första:
Drömstart! Vi gör 1-0 i andra matchminuten. Hagman lyfter in en boll bakom Råda som lyfter sitt lag. Liam blir fri och lättar in ledningsmålet på ett perfekt sätt. Väldigt bra avslut. I fjärde minuten står Eliasi för en briljant parad. Farligt på efterföljande hörnan. I sjunde minuten är det nära att Tim sätter 2-0 men skottet böjer sig någon decimeter utanför. Minuten senare hinner Hagman emellan vid ett inspel, viktigt. Det hände massvis inledningsvis. Råda är bra. Spelar verkligen trendigt med massor av folk i rörelse. Vi har det tufft matchen igenom. Det ska sägas men vi sliter för varandra idag. I 90+. Så måste vi göra. Efter en kvart är det kvitterat. En miss av Berg samtidigt som målskytten gör det bra, 1-1 på ett distinkt avslut från nära håll. Råda pumpar på. Vi sliter. Vi får allt mer koll på de ju längre halvleken går. Framförallt så överbelastar de vår högerkant. Det tar ett tag men vi får bättre koll som sagt. Spelarna löser säker på planen tillsammans. I 38:e minuten kommer 2-1 på ett liknande sätt som vid 1-0. Hagman denna gång med boll mot Hampus som står offside. Råda glömmer helt av att ha koll bakom ryggen. Liam löper och blir fri. Nytt friläge, nytt mål. Vi går till vila med ledning.

Andra:
Liam fri direkt. Andreasson serverar en perfekt boll. Liam med bra avslut men denna gång räddar keepern. Istället kommer 2-2 i 54:e. Lite svagt av oss, kanske, att inte få bort bollen i ett tidigare skede. Men ett inspel senare så når Råda först. Resten av matchen är jobbig. Råda ligger på. Råda är ett bra lag. Vi sliter och krigar. Alla står upp bra. Råda har många halvlägen men vi får bort bollarna på alla olika sätt. Eliasi gör en bra räddning till. De har ett ofarligt skott över efter en fin solorajd av deras bästa spelare, Nr 12. Inte han som sköt alltså. Men han som rajdade. Vi är istället närmast att avgöra. Timpa skjuter i ribban i 58:e. Det skottet var värt ett bättre öde.
Råda har all boll och visst tryck som sagt i andra halvlek men det blir inte fler mål. Vi får med oss ett bra kryss. Alla krigar på och flera spelare gör sina första 90minutare i år. Såhär påkopplade måste vi vara i höst. Då blir det många poäng. Råda var klart bättre idag än när de slog oss i vårmötet. Tror de har bra chans att vara kvar i toppen hösten ut.

Laget:

Hampus Liam

Andreasson Persson Jakobsson Tim Joel(81)

Stjärngossar (svårt idag):
*** Hagman. Omutlig bakåt i sin relativt nya roll. Två assist och flera bra slagna frisparkar.
** Liam. Två fina mål och ett bra läge till. Som alltid lika bra arbetsinsats. Så nyttig. Utsedd till Matchens lirare av Råda. Fick med sig ett paraply som pris.
* Jakobsson. Upplyft till 6:a under hösten är tanken. Fortsätter han såhär blir det bra.