6 juli 2024
14:00

Trollhättans IF

Referat: Edet FK - Trollhättans IF

Igår gick vi på sommaruppehåll. Vi gjorde det en poäng rikare efter att vi tappat segern på stopptid. Såklart tungt men TIF hade tryckt tillbaka oss ganska ordentligt innan det. Nu har vi då redan spelat två höstmatcher. De har gett fyra poäng och vi har klättrat en tabellplacering. Nu ligger vi på kval nedåt, men vi har en gryende form och vi är ju ett höstdag av tradition.

Matchen:

Det är nog ganska rättvist med kryss idag. TIF är spelförande men vi är rätt så bekväma med att ha det så. I första halvlek lockas vi med i deras positionsbyten så vi tappar lite spelare bakom ryggen ibland. Det farliga blir när deras backar hittar raka uppspel till forwards vid ett par tillfällen. Slår ut vårt mittfält helt. Detta löser vi bättre och bättre efter hand och då ser det bättre ut också. Det är rätt så få målchanser sett över 90 minuter. Sen vi gick över till tre mittbackar har vi blivit stabilare. Så vi släpper inte till så mycket. Hela laget hålls ihop,bättre känns det som också. TIF har som sagt bollen mycket men det leder inte till så mycket farligheter. Vi gör 1-0 i 21:a minuten. Joel kastar in ett inkast på fötterna på Liam och följer sedan boll så att säga. Liam sticker sedan in bollen i djupet där Joel som sagt är på språng och sätter bollen säkert i mål från nära håll. Fint kombinerat av de bägge. TIF får bara ett jätteläge i halvleken. Det är i 34:e när de spelar en boll snett-inåt-bakåt och deras första spelare helt släpper bollen förbi sig och lurar oss samtliga. Nästföljande Tiffare skjuter dock högt över. Det var en stor målchans.

I andra halvlek blir vi nog lite för låga. Men inte heller nu är det särskilt farligt bakåt. Det blir en tilltrasslad situation i 65:e men högt över igen. I 70:e gör de 1-1 men detär bortvinkat för offside vilket kändes rätt. Vi har två bra omställningar som bör ge 2-0 vid åtminstone ett av tillfällena men vi tar lite felbeslut. Här är vi lite trubbiga i år. Vi blir som sagt väl låga men det känns som vi nog kan lida klart matchens sista minuter också. Tyvärr tappar vi lite folk, tror jag, kanske skulle kunnat bromsa upp det tidigare. Men det blir iallafall en skarv tillslut som föreställer en i TIF. Denna gör inget misstag utan rundar Eliasi och 1-1 i 90+. Skit såklart men tyvärr händer det. En lite miss sen kliniskt gjort av dem, 1-1.

Några minuter innan matchens slut blir det lite tjafs lagen emellan efter en situation. Jag tycker det mesta ligger på domaren här som hade hamnat snett redan för länge sedan. Onödigt att det blir såhär även om både vi och TIF sköter det bra efter slutsignal. Det måste vara viktigare att ha koll på 22 spelare på planen än att hur många som står, sitter, har en väst på sig. Fel färg på träningsoverallsjackan osv osv. Jaja nu fick jag gnytt om det också.

Vi tar sommar, ser uppåt. Fyra poäng på två matcher. Allt i egna händer i höst. Mot nytt kontakt!