Edet FK

Referat: Nossebro IF - Edet FK

Snacka om viktig och välbehövd seger igår borta mot Nossebro. Makalöst skönt!

Första:
Lite rörig inledning där vi inte riktigt gör det vi sagt innan i offensiven och vi inte riktigt kom rätt i defensiven. Det är nära 0-1 i sjunde minuten när Tim slår ett blindpass rakt in i eget straffområde, skott tätt utanför. Minuten senare nickar Liam tätt utanför på en av Sebbes alla magiskt slagna fasta situationer idag (igår). Minuten senare hamnar vi fel när Berg går upp i duell, det blir tomt bakom och inspel framför mål, 0-1. Där ser det inte bra ut för Division 5-spel 2025 för Edet FK. Så är läget. Men vi hänger inte med huvudet nämnvärt. Vi mål på. Jämn match. I fjortonde minuten får Alvin ett gyllene läge men keepern tar det skottet. I nittonde minuten är det nära 0-2 i ett liknande skeende som vi 0-1. Men skott över från nära håll. Matchen pågår och det känns som vi kommer igång allt bättre. Nossebro ställer om snabbt vid lägen men vi trycker bak dem lite utan att skapa något. Sista kvarten är vi bättre, det ligger ett mål i luften. I 34:får de bort en boll på mållinjen på hörna. I 36:e kommer 1-1 på hörna. Det är en hemmaspelare som är sist på bollen. Nu har vi momentum innan paus, visst tryck. Hagman har en hästespark med högern (ja ni läser rätt) precis innan vilan, tätt, tätt över.

Andra:
Från matchminut 46 och resten av matchen är vi bättre. Vi har koll på grejerna. Jag sitter lugnt i båten, säker på detta. Hellersjö Sr känns också lugn och sansad medans övriga ledare känns något mer stissiga ;-). Men vi vann detta på ett bra sätt. Även om 2-1 är omdiskuterat. Det känns som målisen har kontroll på bollen efter Sebbes inspel i stolpen. Berg gräver i den i mål. Assisterande vinkar direkt för mål, domaren blåser också för mål. Protester från hemmalaget men efter domarkonferens så är 2-1 på matchtavlan. Ja, 1-2 alltså. Ni förstår. Våra siffror alltid först i referaten. Marginaler med oss i år alltså. Kors i taket! Efter detta så är vi bättre än Nossebro, vi spelar stabilt. Enkelt när det behövs. Det är nära kvittering en gång. Kalle tappar ett skott och det blir rörigt på returen innan Freddan rensar bort. Kalle drar baksidan i samma veva så Eliasi får ersätta ett par minuter efteråt. Skön start för Eliasi med att först plocka en hörna på ett rejält sätt. Kort efter bytet kommer, vad som känns som spiken i kistan, 3-1 i 67:e. Nicke "Bendtner" C serverar forwardskollega Liam friläge och ett säkert avslut med vänstern i mål. Nu pratar vi mest balans med spelarna. Tim lite mer defensiv tex. Vi har mycket ytor att löpa på och mest bollar blir mot Liam där framme och Alvin på högerkanten. I 77:e gör matchens bästa spelare ett drömmål. Sebbe krutar in en frispark från ca 30 meter rätt upp i krysset, makalöst! Sista delen av matchen spelas av kan man säga. Lite gnabb när en Nossebroare sparkar efter Hampus. Borde givetvis fått rött där men det blev gult. På stopptid försvarar vi dåligt och Nossebro gör 4-2. Någon nervös övertidsminut efter det men ingen fara alls.

Livsviktig seger alltså. Inleder höstsäsongen med seger, vi ser framåt. Vi ska ha nytt kontrakt. Det finns inget annat i våra hjärnor och hjärtan. Tillräckligt bra överlag idag. Gott så!