19 juni 2024
19:00

Trässbergs BK

Referat: Edet FK - Trässbergs BK

Ett steg åt rätt håll igår mot Trässberg.Vi har letat senaste tiden. Det blir lätt så när vi är där vi är. Vi har ändrat formationer för att hitta rätt taktiskt upplägg. Igår kändes det bättre. Spelarna hjälpte varandra över hela banan. Vi får fortsätta såhär, nöta mer i veckan, vi har nog hittat något här.

Matchen:
Ganska jämna lag som möts tycker jag. Rejäla lag. Rak fotboll. Kamp i 90+. Sett till klara målchanser så har vi 5-2 i vår favör. Vi gjorde tillräckligt för vinst (nästan) men så länge man inte gör mål så blir det max en poäng. Så enkelt är det. I första halvlek är det Joel som är närmast att hitta rätt. Fint skott i tjugonde minuten men tätt utanför. Tre minuter senare får DRB ett bra läge men vänsterskottet blir tamt. 0-0 i paus. Trässberg är nära en gång men Joel rensar undan på mållinjen efter en hörna.

I andra halvlek böljar det mer. Vi är lite bättre, har mer målchanser. Men vi blir "för långa" stundtals så det blir mycket spring, fram och tillbaka. I 67:e är det oroligt efter ett par hörnor i rad för Trässberg, vi reder upp det. I 70:e skjuter Liam tätt utanför efter att Nicke jobbat fram bollen. I samma minut bryter sen Tim högt upp i banan. Skapligt skott men utanför. Sen Nicke med skott till hörna. Tryck för oss mot Trässberg. I 79:e skjuter Alvin men det är för tamt. I 80:e är Liam fri men i sitt försök att runda keepern så når denne bollen med händerna. Måste vara mål där. I 90+ får Sebbe läget efter en bra omställning. Bra tryck i skottet men tyvärr där målisen stod. 0-0.

Detta var tionde matchen i rad utan vinst. Det är för dåligt av oss. Så är det bara. Då ligger man i botten. Vi måste vinna matcher. Idag kändes vi trygga, stabila, tunga. Vi har mer lägen än Trässberg. Vi skulle vunnit. Men vi gjorde inte det. Tungt. Vi får köra på. Vi ska klara nytt kontrakt. Nu vänder serien och två höstmatcher spelas innan sommarvilan. Vi måste göra en stark höst. Den börjar redan nu.

Laget:

DRB(60) Alvin

Tim Sebbe Liam

Andreasson(60) Hagman Berg(K) Ludde Joel

Kalle

Bänk: Eliasi, Bengan(60), Persson, Hedram, Nimrell, Nicke C(60)

Stjärngossar:

*** Tim. Kunde kliva på lite mer i offensiven idag, bra kampinsats. Påkopplad från start till mål.
** Sebbe. Bra idag igen. Nyttig för oss. Bollsäkraste spelaren vi har. Värderar bra och krigar konstant.
* Berg. Fungerade bra i nya trea där bak (med Ludde och Hagman). De tre täckte upp bra för varandra hela matchen.