Edet FK

Referat: Jung/Kvänum 10 IF - Edet FK

Nu sitter man här vid tangenterna igen. Vet inte riktigt hur man ska förklara detta faktiskt. Det är så mycket OM och MEN med oss just nu. Men vi kan ju börja med att imponeras av Jungvallens gräsmatta. Total världsklass!

Första:
Svajig start denna dag. I åttonde minuten är det nära underläge vid tre(!) tillfällen i samband med två hörnor. J/K är finurliga med en variant men vi är yra där helt klart. Efter tio minuter har vi eget inkast någon meter in på offensiv planhalva. Det slutar med att Kalle får offra sig och reda upp ett halvt friläge. Offensivt inkast som leder till målchans till motståndet, jag ni har läst det förut. Istället gör vi 1-0 i tolfte. Orättvist men fint mål. Liam tar ner en boll och lurar sedan bort sin bevakning på ett fint sätt. Fint instick mellan inner- och ytterback till Joel som satt fart framåt. Liam störtar mot förstastolpen och får med sig bevakning. Joels precisa inspel når Råstedt-Bark som stöter in bollen med en distinkt bredsida. Finfint och skönt med ledning i en match. Jag tycker matchbilden böljar fram och tillbaka. Inte så värst mycket ordnat spel. Vi anfaller längst högerkanten där vi har klart övertag. J/K anfallare på vår vänstersida där vi inte alls hamnar rätt i första halvlek. När man ligger där vi gör i tabellen just nu så går det gärna helt fel när man gör misstag. Likaså nu. 1-1 i 32:a när först Liam slår hål i luften när han ska rensa bort en andraboll efter hörna. Istället skott in i bortre. Skottet såg inte helt otagbart ut heller. I 36:e drar sig sedan Liam sig fri men backen trycker till honom i ryggen i anslutningsögonblicket. Ingen åtgärd. Sen är det nära att J/K gör mål innan paus. En gång skott utanför vid bortre stolpen. Samt att de missade helt tomt mål från ca fem meter. Tack för det.

Andra:
Vi fick till försvarsspelet bättre i andra. Bra snack i paus. Ludde klev av i paus och Bengan ersatte. Hedram ned ett snäpp och Bengan ytter. I 51:a serverar Råstedt-Bark, Liam friläge som förvaltas på bästa sätt. Liam rundar keepern och sätter bollen i tom bur. Ett väldigt liknande mål, 3-1. Men denna gång är det Tim som sätter sista passningen till Liam som sätter dit den oerhört säkert igen. Två mål upp mot en bottenkollega med ca 25 minuter kvar. Låst och larmat? Nä ni, icke alls. Först kommer Joel helt fri efter årets finaste passning (Sebbe). Joel lite för dplig vinkel så han försökte med vänsterfoten istället så det blev tyvärr skott utanför. Ett jätteläge helt klart. Istället hamnar vi helt fel i 74:e vi tappar andrabollsytan helt. Fint skott och 3-2 och darr på ribban. Nu tycker jag faktiskt vi får total vinstfrossa. Det är panikslaget vilket man förvisso kan förstå när vi är där vi är. Vi får även byta folk som tagit slut. Det blir inte optimalt för nya spelare att komma in när det är så ”oroligt” som det är heller. J/K pumpar på, lyfter in frisparkar, hörnor och framförallt inkast och det är som sagt rörigt. 3-3 kommer i 82:a och vi försvarar oss inte tillräckligt bra helt enkelt. Det är sanningen. Det är inte bara en fri motståndare i det läget efter en av alla kaossituationer. Vi gör det inte tillräckligt bra.

OM och MEN. Vad hade hänt OM Joel gjort 4-1. Vad hade hänt OM J/K tagit ledningen där i början? Ja ni förstår. MEN vi mpste göra saker bättre. Vi kan inte släppa in mål så enkelt som vi gör. Vi sliter för att göra mål men idag gör vi 3. Det MÅSTE räcka för seger. Det går trögt för oss i serien men vi kämpar. Nu får vi se till att höja oss när det brinner till kring egen box. Bollen måste bort!