22 september 2024
16:00

Edet FK

Referat: Emtunga/Tråvad/Larv - Edet FK

Ny tung förlust för oss idag på Hedensborg. Vilken underbar anläggning. Tyvärr kan vi inte hota motståndet idag heller känns det som. Det är tungt och nu ska det det till ett mirakel för att Edet FK ska ta en kvalplats för att ha möjligheten att hänga kvar i div 5.

Matchen:
Smakstart. Småskadade lagkapten Berg kom till spel och lämnades alldeles alena vid bortre stolpen på Joels hörna. 1-0 redan i tredje minuten. Sen svarar Eliasi för en väldigt bra parad. En av många denna säsongen. Sen var E/T/V påväg igenom. Berg fick maxlöpa och fläka sig. Perfekt brytning men det var den Matchen. Låret höll inte. Hedram in som Wing och Timpa fick ta Bergs roll. Fais in på mitten. Efter en kvart la hemmalaget in 1-1, fin frispark över muren. Sen så är det nära att ringa igen direkt efteråt. Eliasi avstyr. Hemmalaget är bättre än oss. Vi har bekymmer med att hinna med. Eller ligga rätt eller hur det nu är. De har alltid fria spelare och de släpper boll och går. Vi har svårt. I 33:e förlorar vi två raka motlägg centralt i banan. Sen viker deras spelare inåt i banan och sätter dit 1-2. Vi väger för lätt. Halvleken avslutas med ett ytterligare en Eliasi-räddning. Denna gång via ribban och ut.

I 51:a byter Bengan mot Hampus som tog slut efter sjukfrånvaron. Andra halvlek är väl rätt lik första men vi ligger kanske något bättre. I 60:e får de straff. Den är väl inte klockren men visst går det att blåsa hands där. Eliasi är på straffen men 1-3. Efter detta går hemmalaget ner lite i fokus. Vi får till någon halvchans kanske men vi är trubbiga. Vi räcker inte till. Matchen slutar med ny förlust. Vi har en enorm uppförsbacke nu de sista två omgångarna i och med att lagen vi slåss med alla vann. Vi har inte kvalplatsen i egna händer. Detta blir enormt tufft men vi får se till att göra vårt. Det kanske går.