17 december 2023
11:30

FBC Partille F09/11 Blå

Referat: Dingle AIK F09/10 - FBC Partille F09/11 Blå

Det var dags för sista matchen i serie C och returmöte hemma mot Partille. Senast tog vi en stabil 0-7 vinst på bortaplan, men mycket medvetna om att det skulle bli en annan match idag. Den gången hade Partille två matcher samtidigt och fick dela på laget, idag hade man nästan full bänk.

Vi hade ett par spelare som hade spelat två matcher i går och flera som hade en tuff Pixbomatch i benen.
Matchbilden är som förra matchen och Partille pressar högt och stör oss avsevärt i vårt försvar. Det är också en ganska "grisig" match med mycket avblåsningar som också stör vårt speltänk att få igång bollrullande.
Märkbart påverkade av olika faktorer så är vi inte riktigt på tårna när Partille efter en tilltrasslad situation får sätta 0-1.
Kort därefter har vi dock en fin kontring och Wilma och Stina J har bra samarbete på forwardsidan och Stinas pass hittar Wilma som sätter 1-1. Tyvärr hinner Partille göra 1-2 i en snarlik situation där vi inte är med alls framför eget mål.

Periodpaus och det är "komma ur sängen" snack i paus. Vi är inte hungriga och får inte mycket att stämma.

Andra perioden startar och nu börjar det hända så mycket i matchen, så jag inte får med alla detaljer i anteckningarna...
Säkert är att Partille hade en utvisning och vi rullar ett ganska bra Powerplaydock utan mål. Flera chanser dock och vi är farliga runt Partilles mål. Sedan får Partille göra både 1-3 och 1-4 innan Partille får nästa utvisning i slutminutrarna av perioden. Återigen bra rull och man har nästan inte blicit fulltaliga innan det är dags för ny Partilleutvisning i slutminuten.
Periodpaus och vi kommer att starta tredje perioden med Powerplay.

Pratar mycket om att höja nivån och få igång rullet. Inte påverkas av partilles stundtals hårda spel, som nu resulterat i tre utvisningar...

tredje perioden och det är mycket som händer nu också. Skador, avblåsningar, ledare som får tillsägningar och ganska grisigt spel på planen. Tyvärr får Partille göra även 1-5 och tiden rinner iväg. Dingle börjar ta ut målvakt för att få mer tryck framåt och i en av dessa sekvenser så bryter Stina Ö sargpass bakom mål och får in den till Wilma som reducerar till 2-5.
Vi känner lite mer energi nu och och tar flera sekvenser utan målvakt och Emilia får springa in och ut allt eftersom vi får kontroll på boll och förlorar boll. Detsamma gäller de centrar som får agera sjätte spelare. Vi gör det bra och har stundtals bra press. Stolpträffar och räddningar men bollen vill inte in. I slutminutrarna spelar vi sex mot tre när Partille har två spelare på utvisningsbänken. Slutsignal och vi avslutar med en förlust, men tabellmässigt var matchen betydelselös - i alla fall mattematiskt så Partilleskulle behövt vinna med 23 mål för att påverka tabellen.
Anmärkningsvärt ändå att matchen har sex utvisningar och tre straffar...

Inte mycket att lyfta denna matchen, men vi tar ett par småsaker som ändå lyfte vår insats. Vi står upp bra mentalt mot Partilles ganska fysiska spel och attityd och trashtalk mellan seplare. Är egentligen i slutminutrarna och efter slutsignal som det rinner över för någon/några spelare, vilket också påpekades i omklädningsrummet. Vi är större än så och kan ta en förlust även om den är sur. Vi få ändå också nämna Stina J som vågade sig på en zorrostraff. Det var nära att den lyckades. Vi ger också inte upp och har bra energi i slutet när vi försöker gå för reducering med målvakt ute och bra rull.