Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK Flickor Utveckling

Följ

Flickor Utveckling

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
Flickor Utveckling
Tabell
Lag M V O F P
1 Kärra IBK F09/10 8 6 0 2 18
2 FBC Lerum F09 8 6 0 2 18
3 Landvetter IBK F09 vit 8 5 0 3 15
4 Pixbo Wallenstam IBF F10 Röd 8 4 2 2 14
5 Ale IBF F08/09 Blå 8 4 1 3 13
6 Dingle AIK F09/10 8 3 0 5 9
7 Eken IBK F09/10 8 3 0 5 9
8 FBC Partille F08/09 8 2 0 6 6
9 IBF Älvstranden F09/10/11 8 1 1 6 4
10 FBC Lerum F08/09 0 0 0 0 0
11 Kärra IBK Flickor 09/11 Röd 0 0 0 0 0

Match

IBF Älvstranden F09/10/11

4 - 6
Santoshallen
26 mars 2023
12:30

Dingle AIK F09/10

Referat

Referat: IBF Älvstranden F09/10/11 - Dingle AIK F09/10

Sista matchen i F-09 serien för säsongen 22/23 och det var Älvstranden som stog för motståndet.
Många hallar har jag varit i men Santoshallen var en ny bekantskap. En trång hall, med brist på läktare, men fräsch och nyrenoverad. Helt OK jämfört med många andra hallar.

Förutsättningarna inför matchen var att Dingle låg näst sist i tabellenmedan Älvstranden låg sist. Ett riktigt "bottenmöte" även om vår placering inte kännsriktigt rättvis med tanke på hur våren har varit. Mycket stolpe ut och en del skumma situationer i matcher som avgjort matcherna till vår nackdel. Hösten gick betydligt bättre, men våren gick det lite troll i.

Ganska jämn medelåder i lagen. Vi hade kanske någon tiondels år högre medelålder, men hade å andra sidan fler 11:or i laguppställningen än vad Älvstranden hade.

Det visar sig att Älvstranden, som ju var en ny bekantskap för oss, var ganska kvicka och kontringsbenägna. Vi har lite svårt att komma förbi på mittplan, men när vi väl gör det etablerar vi ofta ganska långa anfall. Så såg matchbilden i princip ut hela matchen igenom. Vi spelar lite stressat och "ängsligt" stundtals, men när vi får grepp om läget, så gör vi det å andra sidan bra.

Det är Daik som tar ledningen via ett skott utifrån av Kira efter en backpass av Emelia. Lite tur bakom målet,men vi hade många tjejer framför mål som skymdemålvakt,så det var samtidigt ett fint innebandymål. Detta var tidigt i matchen (första spelminuten om jag inte minns fel) och sedan dröjde det till sista två minutrarna innan Älvstranden kvitterar med en boll som träffar Lindsay och studsar upp i luften och singlar ner oturligt bakom Wilda.
Däremellan har vi avverkat ett ganska bra boxplay efter att Alva spelat fotboll utan klubba :) 2 minuter för "spel utan klubba" blev resultatet.

Andra perioden ser likadan ut. Efter ett par minuter drabbas vi av en utvisning. Det är en något "billig" obstruktion efter att Emelia har stannat upp och blivit påsprungen. Tycker kanske att det i första hand inte var någon åtgärd på denoch i andra handmöjligen ett frislag. Hur som helst, vi är lite övermodiga i boxplayet och vi spretar lite i försvaret. Älvstranden gör också ett fint powerplayskott från sin högerkant som sitter och man tarledningen med 2-1. Därefter börjar Dingle däremot ta över kommandot mer och mer. Vi gör en snabb replik efter någon minut. Lindsay är välplacerad framför mål och efter skott av Alice styr hon in den med överkroppen - troligen med viss grad av tur inblandat, men oavsett välplacerad där hon stog. 2-2 på tavlan och vi får energi. Däremot drabbas vi av en utvisning när Stina A kommer in lite sent i en situation och efter lite intrassling blir det ett fall av Älvstrandens spelare längs sargen. 2 minuter på botbänken och vi kör på med Boxplay igen. Det tråkiga med situationen är att vi Stina A fälldes på ett exakt likadant sätt i första perioden. "Det var inte meningen" fick vi som svar av domarna och jag äör ganska säker på att det inte var meningen i Stinas fall heller... en billig utvisning till för Älvstranden med andra ord.
Däremot förvaltar vi detta boxplay riktigt bra. Tät box och vi håller undan. Kira får tag i bollen och skickar upp den till Wilma som stuckit på kontring. Trycker in den stenhårt bakom Älvstrandens målis och målk i boxplay skojar man inte om som sagt... 2-3 på tavlan, men Älvstranden gör en repris på sitt förra powerplaymål och kvitterar snabbt till 3-3.

Slutet på andra perioden och Alva bryter boll på offensiv planhalva och går rakt på mål som vi pratat mycket om de senaste matcherna. Bollen sitter i bortre hörn och det är ledning 3-4 inför pausvilan. Målet utan assist.
Älvstranden hinner få en utvisning för felaktigt avstånd strax före periodpaus och vi spelar powerplay utan större resultat.

Fortfarande powerplay när tredje perioden börjar. Taktik klar för hu vi skall hantera de 20 sekundrarna. Stina Ö vinner tekning som når Kira. Forwards rusar på mål och Kira lägger ett långt "inlägg". Kunde blivit en bra chans, men bollen rinner iväg lite och Älvstranden är fulltaliga.

Perioden fortsätter som matchen i övrigt men i sjätte minuten får vi frislag mellan mittlinje och deras mål. Ida T lägger upp bollen och får till ett bra skott som går in bakom skymd målvakt. 3-5 på tavlan och nu börjar det kännas bra. Time out i trettonde minuten för att lugna ner nerver som gör att vi nu stressar väldigt. Blir bättre efter det. äremot drabbas vi av ytterligare en hårt dömd utvisning. Emelia kommer in sent i en situation och går på spelare istället för boll. Tjejen faller olyckligt (eller båda faller faktiskt) och domarna tar en 2+2 för hårt spel. Tycker den var tufft dömd, då kraften och avsikten inte riktigt var där för att berättiga en 2+2 utvisning. En "vanlig" 2 minuters köper jag alla dagar i veckan, men här dömdes det på konsekvens och inte på vad som skedde. Vi gör ytterligare ett fantastiskt boxplay och återigen kommer en av våra kvicka främre boxplayspelare loss. Stina A bryter boll och går rakt på mål. Älvstranden får se sig släppa in 2 boxplaymål denna match. I andra 2 minutaren gör Älvstranden återigen ett snyggt powerplaymål. Denna gången stog vi lite på hälarna i boxen och de fick skjuta ett stenhårt mål från snäv vinkel. 4-6 på tavlan och slutresultat.
Sedan följde en het diskussion med sekretariatet och domarna om att 2+2utvisningen var förverkad eftersom de första två hade passerat och vi var inne i andra tvåminutaren när Älvstranden gjorde mål. Efter lång diskussion får Dinglkebänken rätt och vi kan spela av de sista 20 sekundrarna fulltaliga.

Lite gruffig match med en del domslut och domarmissar som gav annat att önska. Älvstranden var minst lika tuffa med armbågar och fasthållna klubbor i nör kamerna, men drabbades marginellt av det. Vi blåstes av ganska snabbt och hade ett par olyckliga situationer som ledde till utvisningar - rätt eller fel.
Domarnivån var låg elle rsnarare ojämn, men i detta fallet var dettvå unga domare som dömde några av sina första matcher som distriktsdomare och då får man ha respekt för att det kan bli tokigt och därför lämnar jag det här och nu.

Vi klättrar upp till en sjätteplats i tabellen och med en match kvar totalt i 09-serien (Ale mot Älvstranden) så kommer resultatet inte att ändra på tabellen för vår del. Slutar med andra ord på en hedrande nedre mittplacering efter en tuff vårsäsong i 09-serien med mycket stolpe ut som sagt.

Nu väntar cup för F-11 kommande helg, samt sista seriematchen för F-11, som endast har akademisk betydelse, då vår serieledning är ointaglig. Därefter kör vi cup i Göteborg som avslutar säsongen 22/23.

Återkommer kring träningar i april och givetvis kommer en "avslutning" med sedvanlig prisutdelning.

Dagens målskyttar (kul med så stor variation);

1-0 Kira ass. Emelia
2-2 Lindsay ass. Alice
2-3 Wilma ass. Kira (boxplay)
3-4 Alva utan ass.
3-5 Ida T utan ass. (frislag)
3-6 Stina A utan ass (boxplay)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Alice Bothén 1 0 0 0 0
Alva Johansson 1 0 0 0 0
Amelia Färg 1 0 0 0 0
Elin Friman 1 0 0 0 0
Emelia Strömberg 1 0 0 0 0
Emilia Hultman Anderberg 1 0 0 0 0
Ida Tellin 1 0 0 0 0
Kira Kristensson 1 0 0 0 0
Lindsay Ottsjö 1 0 0 0 0
Mileja Knifsund 1 0 0 0 0
Moa Nilsson 1 0 0 0 0
Stina Aronsson 1 0 0 0 0
Stina Jacobsson 1 0 0 0 0
Stina Ödéhn 1 0 0 0 0
Wilda Färg 1 0 0 0 0
Wilma Hansson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng