Umedalens IP
2 juni 2024
18:00

Referat: Umedalens IF - Clemensnäs IF

En riktigt tung förlust idag mot ett Umedalen som vi ska slå. Vi är bättre än dem stora perioder av matchen men tappar som energi i andra när vi ska forcera för ledningsmålet, bjuder in dem lite i matchen och får marginalerna på fel sida.

De gör 1-0 ganska tidigt på oss efter hörna, men efter det så är det en halvlek där vi trycker på för ett kvitteringsmål och radar upp farligheter framförallt igenom Ayuk som de inte lyckas få koll på. Vi gör även 1-1 men deras målvakt springer in i sin egna spelare, skriker, och får frispark. Till slut kommer 1-1 precis innan halvtid efter att Ayuk fixat fram en straff som Erik förvaltar.

Jättebra känsla i paus och med tanke på hur matchbilden såg ut så kände vi att under de kommande 45 minuterna så kommer vi käka upp dem. Tyvärr stannar vårt energiska spel av, motståndarna får tid med boll och vi täcker inte de ytor vi gjorde i första. De snubblar in 2-1 med 20 minuter kvar, sedan radar vi upp en del chanser. Den bästa precis i slutet, bollen är på väg in i mål, men vi har en egen spelare som ligger på mållinjen och råkar få den på sig till inspark. Snöpligt.

Tungt att inte få med sig någon poäng, vi förtjänade det idag, men samtidigt är vi långt under vår nivå. Vi ska kunna ta de tre poängen mot dagens motstånd, relativt bekvämt. Sen är det lite kämpigt truppmässigt. Vi har 11 spelare borta idag, de flesta skadade och många stommen av laget. Vi har knappt man på bänken och kan inte förändra matchbilder utan coachningen blir att spela de som "orkar". Plus att spelare som man normalt bytt för att de tappar energi inte har någon att växla med, det märks tydligt i andra halvlek, då vi inte klarar sätta pressen längre.

På onsdag spelar vi ny match på Nyborg mot Morön och då får vi revanschera oss och slå dem för tredje gången denna säsong. Gäller att studsa tillbaka snabbt!