19:00

Södra Ving/Timmele U

Referat: Kabel Åttio/Byttorp - Södra Ving/Timmele U

TV: Njut av det här klippet på vårt andra mål

I årets andra och sista hemmamatch kom också första trepoängaren. Inför matchen låg vi sist i tabellen. Men den sköna segern innebär att vi avancerar två placeringar och säkrade samtidigt att vi inte kan bli sist i tabellen.
Men det satt rätt hårt åt. Den första halvleken var väldigt passiv och svag från Bönornas sida. Gästerna radade upp 100-procentiga målchanser, och gång på gång räddades vi av en inspirerad Vera.
Hon tog bollar med armar, ben och tåspetsar. Framför allt var vi otroligt bleka de första 20 minuterna. Vårt positionsspel var inte så dåligt. Men vi stod stundtals stilla i positionerna, och då kunde gästerna springa rakt igenom oss.
Andra hälften av den första halvleken lyfte vi oss lite. Det var dock varken logiskt eller rättvist när Vilma snyggt vred in ledningsmålet i bortre krysset.
Det var ett väldigt snyggt mål. Och förstås även en extrem kalldusch för Södra Ving/Timmele.
I paus pratade vi om aggressivitet. Johan efterlyste rejälare spel med hårdare passningar, intensivare press och inte minst med ett bättre hemjobb.
Allt det där infriades. Vi gjorde 45 riktigt bra minuter. Det var som att vända handen. Plötsligt satte vi intensiv press och slog lite längre och rejälare passningar. Och så gjorde Nathalie äntligen mål på en fast situation.
Hon dök upp vid bortre stolpen på en inläggsfrispark från Emma G. Det innebar 2-0 tidigt i halvleken, och skön arbetsro för oss.
Vi kämpade hem alla poängen, och Vera fick hålla en mycket välförtjänt nolla. I och med segern passerade vi både Södra Ving/Timmele och Östadkulle i tabellen. Eftersom SV/T nu spelat alla sina matcher är det också klart att vi kommer att sluta före dem i tabellen.