19:45

Brunflo FK

Referat: Frösö IF - Brunflo FK

Sommarvärmen fortsätter och trots sen matchstart märktes värmen av i första där tempot inte var det högsta.
Vi rivstartar de första 10 minutrarna med 3-4 st heta målchanser men lite för stressade. I den 12:e minuten får vi en hörna som Agnes slår in med precision och Becca sätter pannan till och 0-1. Vi har efter det lite svårt med positionerna när Frösön håller en extrem bredd med sina yttermittfältare vilket gör att i vårt försvarsspel får ta långa löpningar för att understödja backlinjen. Det blir dock bättre ju längre halvleken går och har bra koll på deras omställningar. Lite frustration i halvtid men lyfter även de saker vi gör bra med ett lugnt passningsspel där vi använder det centrala mittfältet på ett förtjänstfullt sätt.
Vi förstår att Frösön kommer att satsa framåt med längre bollar och tyvärr blir vi stressade av det och tappar lite av vårt fina spel. Skadehelvetet för oss under våren fortsätter då Alsing troligtvis drar hälsenan i den 60:e minuten och efter det tappar vi ytterligare fart och de sista 30 minutrarna blir en uppvisning i kamp, slit och allt annat än skönspel. Därför är det skönt att när det är 10 minuter kvar Emilia kan avgöra matchen på en distinkt straff efter att Saga blivit nerdragen i en situation med deras målvakt.
Sabina får guldskon idag efter ett löpande och kämpande i varje situation på sin kant, backlinjen som vanligt släpper inte någon över bron och när bollarna rinner igenom har Irma bra koll och kan plocka upp förlupna bollar. Det centrala mittfältet har en otacksam uppgift idag under andra halvlek där de inte alls kommer med i matchen och får springa mycket utan att vara delaktiga i spelet.
Skönt att under de senaste matcherna få lite utdelning framåt efter lite kräftgång i inledningen på säsongen.

Våren har som sagt varit bitivs kaotiskt och nästan skrattretande med skador och sjukdomar. Exempelvis mot Selånger borta har vi av 12 backar 9 st!!!!!!! borta av olika anledningar. Kombinationen med att hålla två lag igång har varit en utmaning trots att vi under våren haft 35 spelare i truppen vilket gjort att det varit en hel del som fått dubblerat med flera matcher under veckorna. Inte optimalt.
Ser vi tabellmässigt ligger vi några placeringar sämre än vad vi förväntade oss själva men samtidigt är det ganska så tätt poängmässigt uppåt förutom de tre topplagen men vi ser fram emot hösten med en stor portion tillförsikt.

Nu har vi en match kvar i division 3 söndag 30 juni kl 13:00 mot Offerdal på Åkreäng. Vi hoppas att vi kan hålla i den fina formen vi haft de senaste veckorna.