Bruket helt offside mot ett svagt Dingtuna!

Det var söndag och dags för bortamatch.
Strålande sol, nyklippt gräs och nyritsade linjer.
På ena sidan ett Bruket taggat till tänderna, på andra sidan ett tillsynes lättjefullt Dingtuna.

Efter de första tio spelade minuterna såg det ut att bli en promenadseger för Bruket.
Dingtuna fick knappt känna på bollen.
Det skulle dock visa sig att det under just första tio var enda gången det spelades bra fotboll.
Fyfan vilken jävla dyngmatch...
Efter ungefär 25 minuters spel skickade Dingtuna in 1-0 efter att Bruket slarvat bort ett inkast.
Strax därefter klev Tobias "pollenallergikern" Carlsson av med grava astmaproblem orsakade av det nyklippta gräset.
Under de efterföljande 20 minuterna var det bollen som var matchens stora gigant.
En riktig Kanté som tycktes vara överallt och ingenstans.
Brukets Fitim Gegaj, som stod för otaliga riktigt fina räddningar, verkade vara den enda som inte föll för den allsmäktige bollens lurendrejeri.
Så i den 45:e matchminuten gjorde Dingtuna sitt andra mål.
Ett mål som inte ens den vise astrofysikern Neil deGrasse Tyson skulle kunna förklara hur det kom till.
2-0 i halvtid.
Andra halvlek.
Minut 46...3-0 Dingtuna... Neil deGrasse fattade fortfarande ingenting.
Spelet följande halvtimme var återigen i händerna på den oövervinneliga bollen.
Den studsade...och studsade...och studsade...
I minut 77 studsade den oturligt nog ner på tån på en Dingtuna spelare som mirakulöst nog hittat in i ett litet hörn av Brukets straffområde.
Tån verkade dessutom gå av i den efterföljande axel mot axel duellen med Brukets Adam Karlsson.
Straff.
4-0 Dingtuna.
Bara tre minuter senare skickade den (resultatet till trots) storspelande Gegaj iväg en rensning, som träffade Marino "Den buffliga politikern" Wallsten, rakt på "Lillmarino".
Bollen studsade...och studsade...och studsade...in i egen bur.
5-0 Dingtuna.
Ett resultat som stod sig matchen ut.
Innan domaren blåste av hann dessutom Brukets Mohammad Nawareg dra på sig sitt andra gula kort och är därmed avstängd i nästa match.

Summering : Skit.

Jonatan Rudolfsson, Christoffer Mandell, Kamiran Ertushi och Marino Wallsten. Det är namnen på dem fyra som utöver Gegaj i målet ska ha en enorm eloge för sitt outtröttliga slit matchen igenom. Utan dessa 5 herrar hade bollen troligtvis studsat...och studsat...och studsat in i Brukets kasse än fler gånger.

Nu väntar en lucka i spelschemat, vilket ger oss en extra träningsvecka att reflektera över vad som gick snett och se till att det inte händer igen. På återseende.