Referat: Bruket BK - Somaliska FF

Hemmapremiär!

Ett enormt taggat Bruket, härligt väder, fullmatad kiosk och en hel del besökare. Hemmapremiären mot Somaliska FF i söndags hade alla möjligheter till att bli en festlig tillställning.
Och en tillställning är just vad det blev.

Matchen började i (för div 7) högt tempo, där Somaliska redan efter 7 minuter visade prov på sin snabbhet i omställningarna och tryckte in bollen bakom Edvin Engström i kassen.
0-1 var ett faktum.
Men Bruket lät sig inte nedslås, utan radade istället direkt upp ett par heta chanser.
Närmast kom David Fernros, som sånär knoppade in en fint slagen hörna, och Tobias "Höstlövet" Carlsson vars frispark ställde till det ordentligt för keepern i Somaliska FF.
Brukets anstormning till trots, så var det ändå Somaliska som skulle få fira härnäst.
Efter ett valhänt anfall där en Bruket spelare otursamt nog fick bollen på handen innanför straffområdet, tilldömdes Somaliska en straff.
En straff de tog till vara på.
0-2 i den 19:e minuten var en ny kalldusch för hemmalaget.
Luften gick ur Brukets karoliner och en period där taktpinnen för det mesta hölls av Somaliska tog vid.
Men Brukets försvar höll ställningarna genom hårt slit och började sakta få igång resten av laget som, resultatet till trots, gick till halvtidsvila med nyfunnen glöd.

I andra halvlek kom Bruket till spel med en formationsförändring, vilket visade sig vara ett lyckat drag. Redan i den 53:e minuten höll sig Egzon Gegaj framme och tryckte in bollen i nät, efter ett fantastiskt fint förarbete av Kamiran Ertushi.
Bruket, som efter målet fick en ordentlig energistimulans, körde stundtals över Somaliska spelmässigt och skapade flera farliga chanser.
Men som de lärde vet är det vid hög press förrädiskt enkelt att lämna försvaret blottat för kontringar.
I den 68:e minuten tog Somaliska vara på just det och kontrade in 1-3.
Ett tillsynes orättvist mål då Bruket varit det spelförande laget större delen av andra halvlek.
Men Bruket vägrade ge upp.
Bara 2 minuter senare snurrade 16 årige Mohammad Nawareg upp halva försvaret i det Somaliska straffområdet, innan han serverade Egzon Gegaj en passning som endast behövdes stötas över mållinjen till 2-3.
Vid det här laget började Somaliska härskna till ordentligt. Efter att upprepade gånger använt sig av tjyvnyp så fort domaren vände bort blicken, tröttnade Brukets spelare och ett mindre slagsmål utbröt. Det resulterade i en sprucken läpp på Brukets nyförvärv Saleh Okubaslassie och att flera gula kort delades ut.
Trots att Somaliska var mer eller mindre utspelade och uppenbart störda av Brukets hårda fysiska spel så blev det aldrig någon kvittering och matchen slutade 2-3.

Insatsen som helhet får ses som fullt godkänd då vi (partisk) var det bättre laget sett till 90 minuter och fullföljde vår spelidé.

Extra roligt var att se hur de tre nyförvärven för dagen, Christoffer Mandell, Saleh Okubaslassie och Adrian Zhupa tog sig an uppgiften som tre riktiga Bruket kombattanter.

Vi tar med oss det positiva sekvenserna från matchen, laddar batterierna under denna träningsvecka och blickar fram mot kommande helgs batalj mot Dingtuna GIF på bortaplan.
Ett stort tack till alla er som kom och stöttade Bruket på plats!